45-54 év közötti nő vagyok. Méhtest daganattal küzdöttem, nyirokrendszeri áttétekkel. A betegségem 23 hónappal ezelőtt derült ki, akkor 50 éves voltam.
Orvosok által 13 évvel ezelőtt diagnosztizált, mióma jóindulatú daganatom rosszindulatúvá vált, nyirokrendszeri áttéttel. A szövettani diagnózist követően a kemoterápiát elutasítottam.
Elkezdtem rendkívül nagy hatásfokú, organikus Omega-3 terméket fogyasztani. A szedését megelőzően száraz vércsepp analízist készítettem saját magamnak, melyet egy norvég labor elemzett. Az Omega-6 értékem 47.1 lett, ami magyarázat arra, miért lettem daganatos. Fogyasztást követően 120 nap elteltével újra megmértem az Omega-6 és egyéb zsírsav szintemet, s kiderült, hogy az Omega-6 értékem 3.8-ra csökkent, további 10 zsírsav értékem pedig 60 százalékot javult.
Ezzel megszűnt a daganat kockázatom! Mindenkinek javaslom az Omega-3 zsírsavakat. Hogy miért? Modern étrendünk sokkal több Omega-6 zsírsavat és lényegesen kevesebb tengeri Omega-3 zsírsavat tartalmaz. Ennek következtében a szervezetünkben található Omega-6 és Omega-3 zsírsavak közötti arány felborul. A megzavart egyensúly felel az életmóddal összefüggő egészségügyi problémák kialakulásáért is. Az Omega-6 és az Omega-3 zsírsavak a szervezetünkben található, hormonszerű jelzőmolekulák. Az Omega-6-ból származó eikozanoidok gyulladáskeltőek, hozzájárulnak a krónikus gyulladáshoz.
Az Omega-3 zsírsavakból származó jelzőmolekulák pedig erősen gyulladáscsökkentő hatásúak. A normális Omega-6 és Omega-3 arány egészségünk egyik alapja, a felborult arány viszont hozzájárul a krónikus gyulladás létrejöttéhez. Az Egészségügyi Világszervezet az Omega-6 és Omega-3 zsírsavak 5:1 arányát ajánlja.
Segítségként két videót is szeretnék javasolni:
A megfelelő mennyiség és az optimális arányok valóban igen fontosak ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. Az Omega-3 zsírsavakból 1-2 gramm az ajánlott napi mennyiség, míg az Omega-6-ból 3 gramm alatti fogyasztás a javasolt naponta.
Mivel az Omega-3 zsírsav nagy része esszenciális zsírsav, ezt az emberi test nem képes előállítani, kénytelenek vagyunk táplálkozásunkból fedezni a kellő mennyiséget.Az Omega-3 legismertebb savai az eikozapentaénsav (EPA), a dokozahexaénsav (DHA), valamint az alfa-linolénsav (ALA). Az Omega-6 esetében az esszenciális linolsav és az arachidonsav tartozik a leginkább ismertek közé.
Fontos tudni, hogy az Omega-6 zsírsav fogyasztásának túlzásba vitele súlyos következményeket vonhat maga után: elősegíti a gyulladásos folyamatok jelentkezését, káros szabadgyök-képződést eredményezhet. A helyes zsírsav-fogyasztás aránya tehát nagyon lényeges!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.