Fejfájás számtalan okból kialakulhat: állhat a hátterében szervi probléma, stressz, de akár az olyan kedvencek is, mint a vörösbor vagy a csoki.
A fejfájás egy olyan jelenség, mellyel mindenki találkozott - van, akit gyakrabban kínok, mások szinte alig szenvednek tőle. A szakértő elárulta, milyen típusai vannak, és melyek a leggyakoribb okok, amelyek kiváltják.
A fejfájást két nagy típusra oszthatjuk: van primer és szekunder fájdalom. Előbbinek a hátterében nem áll semmilyen szervi (agyi vagy belgyógyászati) elváltozás, betegség, hanem pusztán a fájdalom jelentkezik. Ide tartozik többek között a migrén vagy a tenziós fejfájás.
A szekunder fejfájáskor komoly agyi vagy neurológiai betegségek állnak a háttérben: ilyen lehet azagyvérzés, mely hirtelen keletkező fájdalommal jár.
Élelmiszerek is okozhatnak fejfájást: érett sajtok, csokoládék és a vörösbor is elősegítheti például a migrén kialakulását. De fények és illatok is közrejátszhatnak a fájdalom létrejöttében.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.