A hivatal az MTI-vel azt közölte: a legtöbb otthoni ételmérgezésta nyers húsról, csirkéről, tojásból a fogyasztásra kész élelmiszerre átvitt láthatatlan baktériumok okozzák. Ezért az ételeket - különösen ha azok húst, tojást tartalmaznak - ajánlott jól átsütni, átfőzni. A megmaradt ételt pedig minél hamarabb le kell hűteni, mivel már néhány órányi, szobahőmérsékleten történő tárolás veszélyes lehet.
A Nébih fontosnak nevezte, hogy mindenki csak megbízható helyen vásároljon, ellenőrizetlen helyen, alkalmi árustól még zöldséget, édességet se vegyünk. Hozzátette, hogy figyelni kell a termékek minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejére, a csomagolás épségére, senki ne vásároljon lejárt vagy sérült csomagolású készítményt. Figyelni kell arra is, milyen az adott üzlet tisztasága, az árutárolás rendje.
A megvásárolt termékeket ajánlott mielőbb a megfelelő tárolóhelyre - a hűtendő termékeket a hűtőszekrénybe, a hűtést nem igénylőket kamrába, jól szellőző, hűvös helyre - tenni. A zöldségeket, gyümölcsöket10-15 Celsius-fokon, a húsokat, tejetviszont 5 Celsius-fok alatt kell tárolni - olvasható a közleményben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.