Cukorbetegek diétás szabályai - 3. rész
Cukorbetegség PUBLIKÁLÁS: 2012. június 21. 12:20
A cukorbetegek diétájának összeállítását alapvetően a cukorbetegség fajtája (1-es vagy 2-es típus), valamint az egyéni adottságok (testsúly, életkor, társbetegségek) befolyásolják
ZsírokTörekedni kell a zsírszegény étrend összeállításáraKerülendő a tejszín, a zsíros sajtok, szalámifélék, szalonna, tepertő, zsíros húsrészek.Nem ajánlott a magas koleszterintartalmú belsőségek fogyasztása
Rostok többszöri zöldség- és gyümölcs fogyasztásával érhető el megfelelő élelmi rostbevitel.Kávé, teaAlkoholnagy mennyiségben cukrot tartalmazó italok
A legfrissebb hírekért kövess minket a
Bors Google News oldalán is!