Zöldfűszeres túrókrém:
- 20 dkg sovány túró
- 5 dkg light margarin
- 1 csomag kapor snidling
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1 szál zeller
A túrót villával összetörjük, majd a margarinnal simára keverjük. Ízlés szerint sózzuk, és összekeverjük az apróra vágott zöldfűszerekkel, majd hűtőszekrényben összeérleljük.
E:71 kcal Sz:1 g
Baranyai zöldségleves
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 20 dkg karfiol
- 15 dkg zöldborsó
- 5 dkg csiperkegomba
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg vöröshagyma
- 4 dkg cérnametélt
- petrezselyem zöld
A zöldséget vékony karikára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a gombát vékony cikkekre daraboljuk. Az apróra vágott vöröshagymát átfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a sárgarépát és a gyökeret, és összepirítjuk.
Hozzáadjuk a többi zöldséget, ízesítjük sóval, és felengedve a kellő mennyiségű vízzel, kis lángon addig főzzük, míg a zöldségek ressre puhulnak. Ekkor belefőzzük a tésztát, tálaláskor megszórjuk az apróra vágott friss petrezselyem zölddel.
E:145 kcal Sz:20,7
Gyümölcsleves
- 30 dkg meggy
- 1 db alma
- 1 db cirom
- 1 dl tej, 1,5°/-os
- 1 evőkanál liszt
- egész fahéj
- folyékony édesítőszer
- 3-4 szem szegfűszeg
Kb. 1 liter hideg vízben feltesszük főni a fahéjat a szegfűszeggel és a citromhéjjal. Beletesszük a kimagozott meggyet, és amikor kicsit együtt forraltuk, behabarjuk a zsírszegény tejjel elkevert liszttel.
Legvégül beletesszük a hámozott és cikkekre vagy kockára vágott almát, és a tetszés szerinti folyékony édesítőszert, de ilyenkor már csak egyet forralunk rajta, hogy az alma ne főjön szét. Lehűlve, szobahőmérsékleten tálaljuk. Nyáron tehetünk a levesbe egy gombóc light fagylaltot is.
E:81 kcal Sz:16,7 g
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.