Gyógyuljunk makrobiotikusan

érzékszervek
PUBLIKÁLÁS: 2010. augusztus 13. 00:00
Ha valaki túl sokat fogyaszt tejterméket, húst, tojást, elkezdődik a szervezetben a felhalmozódás, lerakódások alakulnak ki.

Ha valaki túl sokat fogyaszt tejterméket, húst, tojást, elkezdődik a szervezetben a felhalmozódás, lerakódások alakulnak ki.

Fül

Ha a lerakódások a fülön belül alakulnak ki, akkor fülfájdalmakat, halláskárosodást, fülzúgást okoznak. Károsodhat a hallóideg, súlyosabb esetben a hallás elvesztéséhez vezethet.

Tapasztalható sok idősnél, hogy már rosszabbul hall. Ez is mutatja a károsodás fokozatosságát, hisz hosszabb idő alatt következik be ez az állapot. Az az idős ember, aki egészségesen élt, étkezett, megőrizte hallását. A tejtermékek a leggyakoribb okozói annak, hogy hallásproblémák alakulnak ki. Nyilván itt is figyelembe kell venni azt, hogy ki mennyi tejterméket fogyaszt.

Nagyobb mennyiség fogyasztása esetén gyorsabban alakulnak ki a károsodások, mint mikor valaki lassan, de biztosan rombolja önmagát. Nagyon fontos a mennyiség! Szintén káros a cukor, a fehér cukor, amit minden hagyományos háztartásban megtalálunk. Mi a makrobiotikában szirupokat használunk: rizsszirup, árpamaláta. Állagukat tekintve a mézhez hasonlítanak, nem károsak a szervezetre, mint a fehér cukor. A könyvben leírtak alapján mindegyik szerv károsodásánál elmondható, hogy a cukor, vöröshús, tejtermék okozza.10361A szem a következő szerv. Siketek és vakok hátrányos helyzetben vannak azokkal szemben, akiknek ép látó-halló szerveik vannak. Könnyen kialakulhatnak lerakódások, ugyanis a szem egy nagyon érzékeny szervünk. Nagyon sok kicsike hajszálér hálózza be. Az elfogyasztott táplálék az emésztőrendszeren át bejut a testünkbe, és a szerveinkhez a vér juttatja el.

- Ha olyan táplálékot juttatunk szervezetünkbe, aminek a minősége megkérdőjelezhető, amit a boltokban vásárolhatunk.
- Ha a piacon karalábét vásárolunk, aminek nincs karalábé íze, akkor az a vegyszertől fordul elő.
Ha ilyen ételeket fogyasztunk a vegyszerek ? mérgek eljutnak az érhálózaton keresztül a szemhez is. Ha szemhez mérgek jutnak, kialakul a látáskárosodás. A tejtermékek túlfogyasztása felelős a szemtengely-ferdülésért, közellátásért,
kancsalságot, színvakságot, konjunktivitiszt (kötőhártya gyulladást), és minden más általános szemproblémát.

Van valami, ami kisegít ebből?

A lótusz az, ami a tejtermékek lerakódását a legjobban föllazítja. 10362Segít még a szemtornáztatás, abban az esetben, ha nem volt műtéti beavatkozás.

- közelre- távolra néző gyakorlatok,

- szemmozgatás jobbra-balra,

- szemkörzés.

Távol- közellátás, szemtengely-ferdülés esetén segít, ha nem volt műtét.

A visszatérő árpa a szemhéjon is azt jelenti, hogy sok a lerakódás. Ez egy jel, a test mindig jelez. Figyeljünk a jelzésekre! Ne együk tovább a tej-tejtermékeket, igyunk gyógyító italokat, együnk kása ételt, ami kihúzza a béltraktusból a lerakódásokat. Nincs helye a baktériumoknak, nincs nyálka a szervezetben, amiben lakjanak.

Ekcéma: (oka a tej-tejtemékek fogyasztása), ami fellazítja a lerakódásokat, és kiszárítja a bőrt főleg a sajt. A gyógyital: jégcsapretek- lótusz egyforma arányban lereszelve.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.