A kakaóban gazdag fekete csokoládé - jótékony hatása miatt - a májcirrózisos betegek számára a jövőben receptre is kapható lehet.
Spanyol kutatók vizsgálatai szerint az étcsokoládé az étkezés utáni gyomor-vérnyomás szintjét képes megfelelő szinten tartani, ami a májcirrózisos betegek esetében akár annyira veszélyessé is válhat, hogy a vérerek szétrepednek.
Az étcsokoládé vérnyomásszabályozó hatása mögött a kakaóban található, flavanoloknak nevezett antioxidánsok állhatnak, mivel ezek a vegyületek segítenek az erek simaizomzatát ellazítani.A spanyol szakemberek 21 végstádiumban lévő májbeteggel végzett vizsgálataiban 85%-os kakaótartalmú étcsokoládét használtak, amelynek következtében a betegek a májban a vérnyomás sokkal kisebb mértékben növekedett meg, mint azoknál, akik nem fogyasztottak ilyen csokoládét.
A májcirrózis a májat hosszútávon érő sérülések nyomán kialakuló kisebesedés, amelyet több tényező is kiválthat, köztük a hepatitisz fertőzés vagy a kóros alkoholfogyasztás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.