Családi piknikkel készülnek szombaton a fövenyesi strandon

Balatonfövenyes
PUBLIKÁLÁS: 2017. május 24. 12:23

A Kalóz Strandbisztró idén már a tizenötödik nyarát nyitja a fövenyesi strandon, amely a balatoni strandüzletek közül elsők között talált alternatívát a hekk és a lángos egyeduralmára. Tavaly mi is írtunk arról, hogy a Harcsa&Krumpli ételük 2015-ben az 'Év Balatoni Strandétele' lett,. A balatoni beach food vagyis az új strandételek képviselőiként ugyanis ők is a balatoni strandgasztronómia megújításán dolgoznak. Ennek tesztelésére született a május 27-i programjuk is.

Szombaton a fövenyesi strandon az évek óta velük együtt dolgozó környékbeli termelők kóstoltatják majd portékájukat, 12 órától pedig Kocsis Bálint, a Kalóz séfje és a CSIKOS márka alapítója kóstoltatja majd lekvár és chutney kreációit a látványkonyhában. Mindeközben a piknikezők a régi kedvencek mellett megismerhetik a 2017-es év új strandételeit is, a Kalóz gondozásában készült Fekete Vitorlást, a Harcsás-Paprikást, a Kalóz Gourmet Burgert, a Hajdinarizottót, a Kenesei Pörc kolbászt szilvás- balzsamecetes lilahagyma-lekvárral és csalános-diós bucival, és a Csokibummot.

Fotó: Kalóz Strandbisztró, Fövenyes / Facebook


Aztán persze lesz majd fröccsjáték, gyerekeknek pixelezés, gyöngyfűzés és kézműves foglalkozás, este pedig zenés, táncos mulatság. A programról bővebben itt olvashatnak.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.