Új teória Lech Kaczynski halála kapcsán: ez a három ember lehet felelős a lengyel köztársasági elnök haláláért

A Lengyel Legfőbb Ügyészség úgy véli, Lech Kaczynski lengyel köztársasági elnök haláláért orosz, közelebbről szmolenszki repülőtéri forgalomirányítók a felelősek.
A Lengyel Legfőbb Ügyészség úgy véli, Lech Kaczynski lengyel köztársasági elnök haláláért orosz, közelebbről szmolenszki repülőtéri forgalomirányítók a felelősek.

Talán ma is mérgezi a lengyel-orosz kapcsolatokat Kaczinsky halála. Mint ismert, a köztársasági elnök kormánygépe a szmolenszki repülőtér felé tartva, leszálláshoz készülődve a sűrű ködben lezuhant 2010 áprilisában. Összesen 96 halálos áldozatot találtak a roncsok között.

A repülő 2010. április 10-én zuhant le

Ez is érdekelheti

Felrobbantották a lengyel elnök gépét?

Felnyitották Kaczynski sírját

Lezuhant a lengyel elnök repülőgépe – 87 halott

Nos, a TU-154-es tragédiája kapcsán Ewa Bialik, a legfőbb ügyészség szóvívője azt mondta a polskieradio24.pl-nek, hogy a balesetért a szmolenszki reptér három forgalomirányítója a felelős. Állítólag tudatos hibát vétettek, és ezért felelniük is kell. Bialik javasolta az őrizetbevételüket.

Az elnöki gép gyakorlatilag megsemmisült © AFP

A tíz év során korábban a pilóta hibájáról lehetett olvasni, ugyanakkor a repülőgép műszaki állapota tökéletes volt az akkori nyomozás megállapításai szerint.

A roncsokat egy szmolenszki hangárba szállították az első vizsgálatokra © AFP

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors