Hamarosan berobban a paradicsomszezon, már mosolyog a termés a töveken. Ha szeretnéd télire az igazi, friss paradicsomízt megőrizni, ezt a módszert azonnal próbáld ki!
A paradicsom-jégkocka ötletévelBoros Valirengeteg háziasszony életét könnyíti meg; nem csoda, hogy egyből mindenki ráharapott, amikor megosztotta Facebookon.A téli eltevésnekez a módszere nem csupán azért fantasztikus, mert egy fokkal könnyebb, mint üvegekben kidunsztolni a paradicsomlevet, de azért is, mert a paradicsom-jégkocka megőrzi a nyári friss gyümölcs ízét.
Fotó: Pixabay.com
Ahogy az lenni szokott, a szabolcsi csodaháziasszony trükkje most is roppant egyszerű: fogd a frissen szedett paradicsomokat, és alapos tisztítás után darabold bele őket a turmixgépbe. A héját nem kell leszedni, merta gép apróra turmixolja.Ha ezzel megvagy, nincs más dolgod, mint a paradicsomlevet lefagyasztani.
Fotó: Boros Valéria (Facebook, Vali hagyományos konyhája)
Fogj néhány szilikonos jégkockatartót, és adagold bele a friss paradicsomlevet. Tedd a fagyasztóba, és ha megfagyott, szedd ki a kockákat. Valika külön zacskóban tárolja őket, hogy télen, amikor a levesbe, pörköltbe szeretne tenni, csak ki kelljen kapni egyet. Így kisebb helyet is foglal, és könnyebb kezelni is.
Fotó: Boros Valéria (Facebook, Vali hagyományos konyhája)
Az ötlet nagyon tetszett az asszonyoknak, volt, aki számára nem volt ismeretlen: sokan ugyanígy tesznek el zöldpetrezselyem-kockát, de van, aki a paradicsomlébe teszegy leheletnyi fokhagymát is.Az mindenesetre biztos, hogy tél derekán nagyon jólesik a friss paradicsomíz az ételekben!
Fotó: Boros Valéria (Facebook, Vali hagyományos konyhája)
A rosszindulatú daganatok kezelésének a röntgenbesugárzás egyik fontos módszere, melynek mellékhatásait amerikai kutatók szerint enyhítheti a paradicsomlé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.