Aktuális

Azt mondták, nincs miért aggódnom – háromszor küldtek el, mielőtt kiderült, hogy rákos vagyok

Bors

Létrehozva: 2020.10.07.

Háromszok küldték el azzal a dokik a fiatal, kétgyermekes édesanyát: nincs miért aggódnia. Ha nem elég erőszakos, és nem követeli ki végül a megfelelő vizsgálatokat, ma már – minden bizonnyal – nem lenne életben.

Szinte értetlenül áll az elmúlt év kaotikus eseményei előtt az a 34 éves, kétgyermekes édesanya, aki hiába aggódott az egészségéért, a dokik többször küldték haza azzal: nincs semmi baba, és egyébként is, túl fiatal, hogy tumora legyen. Végül tavaly év vége felé kiderült:

mellrákja van. Harmadik stádium.

– Háromszor mondták, hogy semmiség. Ha nem hallgatok az ösztöneimre, ki tudja, hol lennék – magyarázta a skót asszony, hozzátéve: talán már nem is lenne életben, ha nem elég erőszakos.

A Glasgow-ban élő Lori Delaney kálváriája tavaly egy kitapintott csomóval kezdődött. Mivel a nagynénénél két hónappal korábban diagnosztizáltak rákos megbetegedést, elment egy nyilvános szűrésre – onnan azonban azzal küldték el, hogy túl fiatal, így nincs mi miatt aggódnia. Később a háziorvosa is hasonlóképp vélekedett, azt bizonygatva: ez csak a hormonok miatt van. Még a rákos nagynéni sem aggódott. Ő azzal nyugtatta Lorit: amikor a családban valaki megbetegszik, mindenki a rák jeleit véli felfedezni magán. Ez normális.

Az édesanya mégsem nyugodott meg. Elment egy specialistához, ahol ugyan mammográfiát nem voltak rajta hajlandóak elvégezni – ugyanis ők is túl fiatalnak találták ahhoz, hogy bármi baja legyen – de azért egy biopsziát csináltak. 

– A specialista azt mondta, soha életében nem volt olyan biztos abban, hogy mindez semmiség, mint akkor – emlékezett vissza Lori. A szakértő azonban hatalmasat tévedett. Az asszony daganatos megbetegedése ekkor már harmadik stádiumban volt.

Napokkal később megműtötték, majd pedig előjegyezték hat kemoterápiás kezelésre.

És akkor jött a koronavírus-járvány

– Senki sem akar beszélni, mi történik a kemoterápia alatt. Senki sem beszél arról, hogy hízol meg a szteroidok miatt, hogy hullik ki az orrszőröd, a szempilláid, hogy esik le a lábkörmöd, miként nem tudsz rendesen aludni – mesélte az asszony a Daily Recordnak, hozzátéve: noha azzal bíztatták, hogy jól bírja majd, mert fiatal, ő úgy érzi, pont az egészséges életmódja miatt érezte meg jobban, mekkora hatással vannak rá a belepumpált, agresszív szerek.

Sajnos azonban Lori Delaney képtelen volt végigcsinálni a kemoterápiákat: a koronavírus-járvány kitörése miatt ugyanis az orvosai azt javasolták, a saját biztonsága érdekében hagyja abba. Később sugárkezelésekkel folytatták a daganat elleni harcot, mára pedig az orvosok gyógyultnak nyilvánították, noha a következő tíz évben még biztos gyógyszerekkel kell biztosítania, hogy a rák ne térhessen vissza.

– Amikor megkerestek ennek a cikknek az ötletével, nem volt olyan opció, hogy nemet mondjak – magyarázta Facebook-oldalán Lori, aki igyekszik minél több ember figyelmét felhívni a rákos megbetegedések veszélyeire, és ara, hogy igenis bárki elkaphatja – kortól és életmódtól függetlenül.

– Ami igazán megrémít, hogy tíz évvel korábban egy hasonló csomóval mentem orvoshoz, és akkor is elküldtek azzal, hogy nincs miért aggódnom, hiszen túl fiatal vagyok. Bíztam bennük. Mi lett volna, ha most is így teszek? Most, egy évvel később mi lenne velem?

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161462_auto_resized.jpg
origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714081212
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160218_auto_resized.png
metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160167_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Váratlan helyen csapott össze az amerikai csúcsfegyver az orosz védelemmel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714081212
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros