80 milliót utaltak tévedésből Terikének

80 milliót utaltak tévedésből Terikének
80 ezer forintot várt, de az ezerszeresét kapta meg tévedésből egy faddi nő. A pénzt kivette számlájáról és meglépett vele.
80 ezer forintot várt, de az ezerszeresét kapta meg tévedésből egy faddi nő. A pénzt kivette számlájáról és meglépett vele.

Igazi vagyon hullott egy faddi rokkantnyugdíjasnak. Egy cég már hosszú évek óta havi kártérítést fizetett H. Terézia számlájára, 2016 októberében azonban a szokásos 267 euró helyett a cég titkára véletlenül az összeg ezerszeresét, azaz több mint 80 millió forintot utalt át Terikének. Az asszonynak több sem kellett: rohant a bankba, három nap alatt három részletben kivette a teljes összeget, majd Németországba utazott. Előtte alaposan bevásárolt, ugyanis később egy bőröndnyi készpénzt és két X6-os BMW-t is találtak nála. A német zsaruk Passauban ütöttek rajta, Terike pedig most bíróság előtt felel a pár hétnyi jólétért.

– Nem ismerem el, hogy sikkasztottam – jelentette ki tegnap a bíróságon Terike, aki azt azért bevallotta: feltűnt neki, hogy abban az ominózus hónapban „kicsit” nagyobb összeget kapott a cégtől.

– De én csak jóhiszeműen, ab­ban a tudatban vettem fel a pénzt, hogy a kft. az elmúlt tíz évben elmaradt járandóságom fizette ki. Nagyon megörültem, de elismerem, nem számoltam utána, hogy mennyire pontos az összeg – magyarázta Terike.

A rokkantnyugdíjas asszonyt sikkasztással vádolják, két év börtönt kért rá az ügyész © Hatlaczki Balázs

A cég szerint azonban ők többször is figyelmeztették az asszonyt a hibára, felszólítást küldtek neki, sőt magánnyomozót is küldtek rá. A zsaruk végül pénzt, két BMW-t is lefoglaltak az asszonytól, akit azután sittre is vágtak, a rokkantnyugdíjas végül ta­valyelőtt, májusban sza­badult. Azonban több tízmillió még min­dig hiányzik az összegből. Ha bűnösnek találják, sötét jövő és hosszú, rácsok mö­gött töltött évek elé néz­het, ugyanis nemcsak a hi­ányzó 90 ezer eurót, az­az 22 millió fo­rintot kö­vetelnek rajta, de 2016. október 26-tól az összeg utáni késedelmi kamatot is behajtanák Terikén, emellett két év bö­r­tönbüntetést is kértek rá.

– Hajlandó vagyok meg­téríteni a kárt, de nem vagyok rá képes – jelentette ki a vádlottak padján. Az asszony nem fogadta el az előkészítő tárgyalásán rámért 2 évet, így a per júliusban folytatódik.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors