A Ferrero vegyésze, Francesco Rivella Valentin-napon hunyt el 97 évesen. A Nutella atyjaként emlegetett Rivella hozzájárult a világ leghíresebb és legkedveltebb mogyorókrémének megalkotásához.
A férfi az olaszországi Barbarescóban született, és 1952-ben kezdett el dolgozni a Ferrerónál, még mielőtt az multinacionális nagyhatalommá vált volna az édességiparban. Miután 25 évesen, a Torinói Egyetemen végzett kémia szakon, a cég kémiai részlegén kezdett dolgozni, ahol a márka legikonikusabb édességei születtek. Tagja volt annak a csapatnak, amely a nyersanyagok tanulmányozásáért volt felelős az új termékek kifejlesztése érdekében. Összekeverték, finomították és megkóstolták az összetevőket a tökéletes ízek megtalálása érdekében.
Hosszú pályafutása során Rivella a gigantikus vállalaton belül vezető beosztásba került, és Michele Ferrero jobbkezének tekintették - írja a The Sun.
Nyugdíjba vonulása után Albában élt, ahol a gyümölcstermesztésnek és egy régi labdajátéknak, a pallapugnónak szentelte idejét. Temetésére ma kerül sor Albában, ahol élt, és Barbarescóban helyezik örök nyugalomra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.