Szalmonella-fertőzés gyanúja miatt leállították a gyártást a Ferrero egyik üzemében

szalmonellafertőzés
PUBLIKÁLÁS: 2023. július 13. 18:41
A következő két hétben a gyár területét fertőtlenítik.
LA

Ismét leállították a gyártást a Ferrero belgiumi üzemében szalmonella-fertőzés gyanúja miatt – írta a La Libre Belgique című francia nyelvű belga lap csütörtökön. A napilap internetes oldalán közölte, hogy a szalmonellafertőzést az egyik gyártóegységnél azonosították.

 

A Ferrero olasz édességgyártó csoportnak a belgiumi Arlonban található üzemét eddig nem hagyta el olyan termék, amely fertőzött lenne – olvasható a cikkben. Emlékezetes: tavaly hasonló fertőzés miatt állították le a termelést a gyárban.

Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, a termelés a teljes üzemben leállt. A következő két hétben a gyár területét fertőtlenítik. A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis „egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív”  – tudatta. A napilap azt írta, A Ferrero honlapja szerint július 6. óta állítják le ideiglenesen „a gyártósorok egy-egy részét", miután az ellenőrzések szalmonellafertőzést mutattak ki – írja az MTI.

A Ferrero Arlonban található csokoládéüzeme tavaly április elején állt le, egy már decemberben azonosított szalmonellafertőzés miatt. Az ott készült valamennyi csokoládéterméket (Kinder meglepetés, Schoko-bon, minitojás) visszahívták. A gyár 2022. június elején indulhatott újra három hónapos tesztidőszakra, rendkívül szigorú higiéniai felügyelet mellett.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.