Ételmérgezés

Tömeges rosszullétet okozott a kebab, 11-en kerültek kórházba kínzó tünetekkel

Bors

Létrehozva: 2024.05.24.

Hányás, láz és véres hasmenés is szerepel a tünetek között. Több mint 50 ember lett rosszul.

11 ember került kórházba, miután ugyanannál a kebabot áruló étteremnél vásároltak. A walesi Abergavennyben található üzlet vezetősége elismerte, hogy hibázott. 

kórház, ápoló, beteg, páciens, ágy
Közel egy tucat embernél jelentkeztek súlyos tünetek. (Fotó: Pexels)

Két férfi ellen indult eljárás, miután közel egy tucatnyian kerültek kórházba ételmérgezéssel - írja a Mirror.  Összesen több mint 50 ember lett rosszul, de a legtöbben enyhébb tünetekkel megúszták. Az étteremben nem biztonságos élelmiszert hoztak forgalomba és nem tartották be az élelmiszerbiztonsági eljárásokat, ez vezetett a tömeges rosszulléthez.

Az eset tavaly februárban történt, de az ügyben a bírósági meghallgatása most zajlott, ítélet azonban csak a későbbiekben várható. Egy személy azt nyilatkozta, hogy a családja szörnyű betegségen esett át, miután kebabot fogyasztott. Hirtelen lettek rosszul, a kínzó tünetek között szerepelt a hányás, a láz, a gyomorgörcsök és a véres hasmenés is. Mint kiderült, az érintettek Shigella-fertőzést kaptak, mely bakteriális eredetű betegség széklettel vagy széklettel szennyezett étel, víz, esetleg felületekkel való kontaktus útján terjed. Rossz higiénés körülmények között, zsúfolt, zárt helyeken képes akár járványokat is okozni. Ellenálló képességük miatt a legfertőzőbb kórokozók közé sorolandók, már kis mennyiségben is képesek megbetegíteni.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek