Örömhír

"Egy ideges férfi rohant felém" -rendőri felvezetéssel ment szülni a budapesti nő, dugóban folyt el a magzatvíz

Létrehozva: 2022.11.24.

Egy hebegő-habogó, ideges férfi rohant oda a rendőrökhöz a 9. kerületben. Meg volt az oka az ijedtségre: a felesége ugyanis közel járt ahhoz, hogy világra hozza ikreit, a rendőrök pedig felvezetéssel segítették az útjukat a kórházig.

A IX. kerületi Vágóhíd utcában araszoló autók alkotta közlekedési dugóban nemrég egy kétségbeesett férfi intette le Batizi-Pócsi Kristóf rendőr törzsőrmestert, illetve Szokolai Dárius őrmestert. 

Kétségbeesett férfi rohant oda hozzájuk

Hirtelen arra lettem figyelmes, hogy egy ideges, minden pórusán verejtékező férfi rohan felém, majd közli, hogy elfolyt várandós felesége magzatvize 

– mondta el a Borsnak Batizi-Pócsi Kristóf, aki társával a kérdéses személygépkocsi ablakán bepillantva azonnal látta, hogy a férj igazat beszél:

a hátsóülésen helyet foglaló nőnél valóban visszavonhatatlanul  beindult a szülés.

A rendőrök ezt követően megkapták az engedélyt a megkülönböztető jelzés használatára. 

– Felkapcsoltuk a szirénát és a megkülönböztető fényjelzést, majd az érintett egészségügyi helyzetére tekintettel óvatos iramban indultunk meg előttük a VIII. kerületi kórház felé – mesélte a törzsőrmester, aki társával még ebben a szellemben is mindössze 7 perc alatt révbe juttatták a házaspárt.

Kristóf és társa nem hezitáltak, azonnal segítettek Fotó: Police.hu

Felügyelték is a kismamát, míg férje "intézkedett"

Közvetlenül a bejárat előtt parkoltak le, majd míg a férfi berohant a portára, az 5-6 fokos hőmérséklet miatt a rendőrök a fűtött autóban szeretettel vigyáztak az ikreket váró kismamára – és talán épp itt van a lényeg. 

Számtalanszor hallottam már történeteket arról, hogy a kollégák hány nőt segítettek már ki efféle helyzetben, ezért örülök, hogy végre én is részese lehettem egy ilyen mentőakciónak, amelyet persze bármikor megismételnék 

– fejtette ki Batizi-Pócsi Kristóf, aki hamarosan szintén érintettje lesz az ilyesminek.

 

Kristóf is hamarosan hasonló örömök elé néz

– A feleségem és én februárra várjuk az első gyermekünket, egy kisfiút, akinek a nevén továbbra is gondolkodunk – árulta el a csupán 25 éves rendőr, aki ugyanúgy igyekezett gondoskodni a bajba jutott asszonyon,

 mintha csak saját gyermekét szíve alatt hordó szerelme szorult volna rá

.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek