Aktuális

Informatikusként dolgozna a végtagok nélkül élő Szabolcs

Kóré Károly

2021. október 29. péntek 12:30

Végtagok nélkül született, mégis teljes életet él a 30 éves Kollinger Szabolcs. A Csepelen lakó férfi munkát keres, mert mint mondja, ahhoz, hogy az őt mindenben segítő barátnőjével családot alapíthasson, először meg kell teremtenie a feltételeket.

Kollinger Szabolcsnak egy genetikai betegség következtében az anyaméhben nem fejlődtek ki a karjai és a lábai. A férfi meglepően lazán, humorral fűszerezve beszél az állapotáról.

30 éve ebben a bőrben élek. Ezt igyekszem vidáman felfogni, mert egyébként sincs más választásom – mondta a Borsnak Szabolcs. A mozgássérült fiatal jelenleg munkát keres a Facebookon, mert komoly terveket szövöget az interneten megismert barátnőjével.

Egy gyerek felneveléséhez sok pénzre van szükség. Miután egy bejegyzésben közzétettem, hogy el szeretnék helyezkedni, valaki egy hozzászólásban kinyilvánította, neki sem segít senki immár két éve. Neki csak annyit tudnék mondani, hogy ilyen nincs, ugyanis kétkezi munkát bárki talál, aki akar – fogalmazott a férfi. A kérdésre, hogy szándékosan figurázza-e ki saját magát a szófordulataival, könnyedén válaszolt.

– Ez mindenki számára üzenet lehet! Az ember nevethet a saját poénjain. Számomra egyébként leginkább otthon végezhető feladat jöhet számításba, mert nem várhatom el, hogy plusz egy embert odahozzanak, hogy nekem segítsen a szükségleteimben, túl macerás. Szívesen dolgoznék call centeresként vagy informatikusként – mondta Szabolcs, és elárulta, elsősorban a tisztálkodásban, az ételkészítésben és az öltözködésben kényszerül másokra hagyatkozni.

Jelenleg az ép párommal élek az ő lakásában. Hozzászólt a posztjaimhoz a Facebookon, és egyre közelebb kerültünk egymáshoz. Talán a személyiségemmel hódítottam meg, és az ő bevallása szerint a szép szemeimmel – árulta el a férfi, akinek meggyőződése, hogy az élet úgy szép, ahogy van.

– Képes vagyok örülni a napsütésnek és egy park, egy táj szépségének. Az emberek pedig segítőkészek – sorolta a fiatalember, és hozzátette: a nehézségek mindenki életében jelen vannak. Gyermekkorában ugyan látta, hogy más gyerekek a labdát kergetik, de beletörődött abba, hogy sosem fog hozzájuk csatlakozni.

Megbarátkoztam az állapotommal. Hiába szeretnék űrhajós lenni, tudom, hogy nem leszek az. A jelenlegi technológia szerint olyanok a lehetőségeim, amilyenek, de remélem, hogy az is fejlődik. Az erőt a mindennapokból merítem. Vannak kisebb-nagyobb sikereim. Most az új projektem a hózentrógeres nadrágfelvétel. A Youtube-on láttam, hogy egy sorstársam képes valahogy belelépni és felhúzni. A vágtagjaim helyén levő csonkokkal meglepően sok mindent meg tudok oldani. Többek között az írással és a billentyűzet kezelésével sincs problémám. Éppen a napokban beszéltem állásügyben egy cégvezetővel, aki arról érdeklődött, hogy milyen speciális eszközökre van szükségem. Neki is elmondtam: semmilyenre! – szögezte le Szabolcs.

A férfit az édesanyja a születése után a kórházban hagyta, végül befogadta egy család. Hogy a vér szerinti szülei tudták-e már a terhesség alatt, hogy hogyan fog megszületni, arról Szabolcsnak nincs ismerete, viszont azt tudja, megszületett-e volna, ha maga döntött volna a sorsáról.

– Mindenképpen! Jó dolgokat élek át az életben! Ültem már szuper autókban, de például szeretnék ugrani ejtőernyővel. Mindenkinek a saját keresztje a legnehezebb, ezért nem cserélnék senkivel!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15633486_auto_resized.jpg
origo.hu

Naponta ötszázan gratulálnak a modellnek a hatalmas mellei miatt - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11870_resized.jpg?avcount=1675667409
borsonline.hu

Nem csitulnak a kedélyek: Egy kézilabdázóval hozták össze Tápai Szabinát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15633580_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ők Gelencsér Tímea gyönyörű nővérei: döbbenetes a hasonlóság!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15634464_auto_resized.png
hirtv.hu

4800 segélyhívás, 2700 beavatkozás, 438 épületkár a hétvégi szélvihar miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15632009_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagy az aggodalom: Szabó Zsófi szerelmétől féltik Miller Dávidot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15631215_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Halálos bűn miatt ugrott a ballib média Sebestyén Balázs torkának

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11869_resized.jpg?avcount=1675667409
metropol.hu

Borzalmas! Érzik a vagonban tárolt holttestek szagát a magyar határ közelében – videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15633766_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Házi praktikák: így lesz csillogó hófehér a fürdőkádad

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15633988_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ajándékba kapta a lakást, majd utcára tette benne élő édesanyját a hálátlan fiú

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15634233_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szemtelenül rántotta le magáról a bugyit a gigamellű modell

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15633258_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ragyog a boldogságtól Csősz Bogi - Mindenki gratulál neki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15633481_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő a válasz: elárulta a Borsnak a mesterséges intelligencia, hogy léteznek-e az UFO-k

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/02/fkIsNO-q2G_JaCbiy70WLfK685Llq2X5qq8LQGpLWm4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhhNTZiNzc5ODQzODQ4YTJhYTQ4MTc3OGE4YzU5Yzgw.jpg
Háború

Rengeteg a holttest, érződik a szaguk a vagonokból Kárpátalján

https://cdn.borsonline.hu/2023/02/4iO90vR9us8NYYct4k0re_kzT1IaS5Os0hgLSZbIi2A/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI2N2Y3ODVkY2EwZTRmMDlhNTAwYjg3YmQzOGI3ZGU5.jpg
katasztrófa

A gyerekek sokkban vannak: porig égett egy család csongrádi otthona - Fotók!