Isteni süti 10 perc alatt? Itt a receptje! – Hétvégi menü

Isteni süti 10 perc alatt? Itt a receptje! – Hétvégi menü

menü
PUBLIKÁLÁS: 2021. szeptember 12. 13:00
Ha bonyolultabban a főfogások, akkor érdemes olyan süteményt választani, ami néhány perc alatt kész van.
Bors

Leves

Kacsaleves klasszikus maceszgombóccal

Elkészítési idő: 120 perc. Nehézségi fok: 5

Hozzávalók (4 személyre): 1 kg kacsaszárny * 2 sárgarépa * 1 fehérrépa * 1/2 karalábé * 1 zeller * 1 vöröshagyma * 4 gerezd fokhagyma * 1/4 kelkáposzta * 1 paprika * 1 paradicsom * só, 10 szem egész bors * 1 csokor petrezselyem. A maceszgombóchoz: 20 dkg pászka * 4 tojás * 8 dkg libazsír * 1/2 vöröshagyma * só, törött bors * 1/2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés: Feltesszük főni a szárnyakat annyi hideg vízzel, hogy az pont ellepje. Sózzuk, majd fél órát lassú tüzön főzzük. Ezután hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, az egész borsot, aztán még egy órát lassan gyöngyöztetjük. Ha mindezekkel elkészültünk, levesszük a gázról a levest és 15 percet pihentetjük. Végül ruhán, vagy kis lyukú szűrön szépen lassan átmerjük. A maceszgombóc elkészítéséhez a pászka felét apróra törjük. Másik felét langyos vízben beáztatjuk, majd 15 perc elteltével kicsavarjuk. A hagymát apróra vágjuk és a zsír felén lepirítjuk. A zsír másik felét a tojások sárgájával habosra keverjük, majd borsozzuk és sózzuk. Hozzákeverjük az áztatott maceszt, a pirított hagymát, és az apróra vágott petrezselyemleveleket. A tojások fehérjét kevés sóval habosra verjük, majd két részletben lazítjuk a masszát. Ezután a morzsát is belekanalazzuk, és 15 percet pihentetjük hűtőben. Végül kis golyókat formázunk a masszából, aztán sós vízben 20 perc alatt kifőzzük. A levest maceszgombóccal tálaljuk, apróra vágott petrezselyemmel megszórva, de a főtt zöldséget is hozzáadhatjuk. 

Főétel

Rozmaringos sült csirke

Elkészítési idő: 100 perc. Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (4 személyre): 6-8 csirkecomb * só, bors * 2-3 ek olívaolaj * 1 biocitrom * 1 fej fokhagyma * 1/2 cukkini * 1 fej vöröshagyma * 1 fej lilahagyma * 1 sárgarépa * 1 fehérrépa * 2-4 ág rozmaring * 500 ml húslevesalaplé. A körethez: 1 csésze (250 ml-es) bulgur * 1 csokor petrezselyem * só

Elkészítés: A csirkecombokat mossuk meg, töröljük szárazra, és távolítsuk el róluk a vastagabb bőrdarabokat. Sózzuk, borsozzuk, majd rendezzük el egy tepsiben, locsoljuk meg az olívaolajjal, és toljuk a 200 fokos sütőbe 45 percre. A citromot mossuk meg, töröljük szárazra, és daraboljuk fel. A fokhagymafejet vágjuk félbe. A cukkinit mossuk meg, karikázzuk fel. A vörös- és lila- hagymát, továbbá a kétféle répát hámozzuk meg, azután vágjuk fel mindet falatnyi darabokra. Rendezzük el a zöldségeket és a citromdarabokat a csirkecombok mellett, majd locsoljuk rájuk a rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel elkevert alaplét, és süssük a húsokat további 45 percig. Tegyük lábasba a bulgurt, öntsük fel 2 csésze vízzel, sózzuk meg, és közepes lángon főzzük 15-20 percig. Végül forgassuk bele a durvára vágott petrezselymet. Ezt kínáljuk a csirkecombok mellé.

Desszert

Kakaós zabpehelygolyó

Elkészítési idő: 10 perc. Nehézségi fok: 1

Hozzávalók (10 darabhoz): 5 dkg aszalt szilva * 5 dkg aszalt meggy * 10 dkg zabpehely * 2 dkg kókuszreszelék + a hempergetéshez * 1 narancs * 2 ek keserű kakaópor * őrölt fahéj

Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöket aprítsuk fel aprítógépben, majd dolgozzuk össze a finomra darált zabpehellyel, a kókuszreszelékkel, a narancs kifacsart levével, a kakaóporral és 1 csipet őrölt fahéjjal. Formázzunk az így kapott masszából 10 golyót, hempergessük meg azokat egy kevés kókuszreszelékben, és tálalásig tegyük hűtőbe.

További receptek a mindmegette.hu oldalon.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.