Aktuális

„Nem tudom, hogy történhetett meg”: sokkot kapott a baleset után az M7-esen szörnyethalt Petra anyukája

Kóré Károly

2021. augusztus 30. hétfő 05:30

Meghalt egy 10 éves kislány szombat délután az M7-es autópályán Tárnok közelében. A családi autó hátsó ülésén utazó Petra a vizsgálatok eddigi eredménye szerint nem volt bekötve, így a szalagkorlát átszakítása után kirepült a járműből.

A 10 éves Petra és 12 esztendős bátyja, Milán felhőtlenül élvezte a vakáció utolsó hétvégéjét a szülei társaságában. Mint azt a Bors munkatársa megtudta: egy színvonalas egyházi iskolában tanultak mindketten, és már várták, hogy újra találkozhassanak a barátaikkal.

Nem tudni, mi történt az úton

Néhány hete jöttek haza a családi nyaralásból, de B. Zoltán Csillával egyetértésben úgy döntött, hogy még szereznek a gyerekeknek némi pozitív élményt. Éppen a szombati programjukról igyekeztek haza, amikor Tárnok közelében eddig tisztázatlan körülmények között megcsúszott az autójuk, és előbb a baloldali, majd a jobboldali szalagkorlátnak ütközött.

Az adott másodpercekben éppen senki sem autózott az érintett szakaszon, így nem történt tömegszerencsétlenség. A balesetben többen is életüket veszíthették volna.

Mindent megtettek Petráért

A gépjármű hátsó ülésén utazó kislány, a család legkisebb tagja vélhetően nem használta a biztonsági övet, ezért a kocsiból kirepült és az aszfaltra csapódott. A szemtanúk azonnal segítséget hívtak, de már hiába: a mentősök hosszasan próbálkoztak a gyermek újraélesztésével, és még helikoptert is a helyszínre hívtak, de a gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett rajta segíteni. A kislány haláltusáját édesapja és édesanyja is végignézte.

Az édesanya sokkos állapotban van

A balesetben megsérült Petra bátyja is, Milánt lapzártánk idején is kórházban kezelték. Rövid időre bevitték a családanyát is, de őt végül kezelés nélkül elengedték.

A Bors telefonon érte el a gyermekek édesanyját, aki a tragédia utáni sokkból még most sem tért magához.

Nem tudom, hogy történhetett meg egy ekkora tragédiA – zokogta.

A szomszédok nagyon szerették a kislányt

A család ismerősei szerint B.-ék példás életet éltek.

Zoli fizikai munkát végez, Csilla egy irodában dolgozik. Sokan megirigyelhetnék őket, ugyanis szemmel látható, hogy mennyire szeretik egymást– mondta egy neve elhallgatását kérő jó barát.

A kispesti, rendezett családi házban senkit sem találtunk otthon, csak a gyerekek kertben ugrándozó házi kedvenceit, a fekete pulit és a kismacskát.

Sokszor láttam a kis Petrát, amint békésen sétáltatta a kutyát az utcánGyakran vele tartott Milán is, hogy vigyázzon a testvérére – nyilatkozta lapunknak az egyik szomszéd.

- Nem halljuk többé a kislány önfeledt nevetését és fecsegését. Zoltánt, a gyerekek apját ma reggel láttuk utoljára: csak árnyéka önmagának. Ez érthető, beleképzelni sem merjük magunkat a helyébe – fejezte be az idősödő úr.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Borsnak elmondta, hogy a BRFK büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

További cikkek

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Ez is érdekelhet

szon.hu

Kvíz: Ezek a szabolcsi településnevek rajtad is kifognak?

metropol.hu

Brutális látvány Józsefvárosban! Beszakadt az aszfalt – Fotó!

life.hu

Csollány Szilveszter kifutott az időből: ez a beavatkozás megmenthette volna az életét

vg.hu

Jótékonykodásra is fordít vagyonából Rihanna, a világ leggazdagabb énekesnője

szon.hu

Eltávolították a tetemeket a rakamazi Nagy-Morotva jegéről

nemzetisport.hu

Újpest: az UTE szerint a Kúria visszaállíttatja a címert, Duchatelet még kivár

origo.hu

Rengeteg autóst érint ez a január végi határidő, sokan elfelejthették

mandiner.hu

Horvátország Bradley gyalogsági harcjárműveket vásárol az Egyesült Államoktól

mandiner.hu

Elkezdődött az oltási kötelezettség parlamenti vitája Németországban

precedens.mandiner.hu

Andreas Kluth (Bloomberg): Gondolatok arról, hogy miért is fogja Németország bánni, hogy kikapcsolta atomerőműveit

origo.hu

Lelkesen fogadták a Sundance fesztivál első magyar versenyfilmjét