Aktuális

Nem jöhet haza az olimpiai bajnok: Szilágyi Áront karanténba zárták a japánok

Bors

Létrehozva: 2021.07.29.

Az olimpián még a legnagyobb bajnokokkal sem kivételeznek.

Szilágyi Áron számára érdemben befejeződött a nyári olimpia, de így sem lélegezhet fel a kardvívó. Az egyéniben történelmi aranyat, csapatban bronzot nyerő sportolót ugyanis egyelőre még bezárták szállodai szobájukba. Így Tokióból is csak annyit látott eddig, ami a busz ablakából elé tárult.

- Tizenkét napja vagyunk Japánban, az előírás szerint tizennégy nap a kötelező karantén. Ebben az időben csak edzésekre és versenyekre utazhatunk,

így csapattársaimmal jelenleg be vagyunk zárva a szobánkba és a szállodába

– mesélte London, Rio de Janeiro és Tokió bajnoka a Rádió1 Balázsék című műsorában.

A szabadulás után pár napot turistáskodnak majd

Szilágyi csapattársaival, Decsi Tamással, Szatmári Andrással és Gémesi Csanáddal a szabadulás után egy-két napot turistáskodhat a japán fővárosban, majd indulnak haza.

Aranygép a járvány miatt idén nincs, a csapat jövő hét elején landol Budapesten. Szilágyi arról is beszélt, a három arany után esze ágában sincs lazábbra venni, vagy esetleg lezárni pályafutását. Sőt, Párizsban nekimegy a negyedik aranynak…

- Folytatom persze, semmi okát nem látom, hogy ne így legyen. Van még pár jó évem ebben a sportágban – nyilatkozta a 31 éves kiválóság, aki hozzátette, ebben a sportágban még akár fiatalnak is számíthat. Az olaszok elleni csapatmeccsen például Decsi Tamás és Aldo Montano úgy kergették egymást a páston, hogy ketten együtt közel 80 évesek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek