Lerántjuk a leplet a hideg uborkaleves tökéletes receptjéről – hétvégi menü

Lerántjuk a leplet a hideg uborkaleves tökéletes receptjéről – hétvégi menü

menü
PUBLIKÁLÁS: 2021. július 17. 13:00
A nyári melegben néha nincs kedve az embernek sokáig a tűzhely mellett állni. Ezért most olyan ételsort mutatunk, amely gondos előkészítés után akár egy óra alatt elkészülhet.
Bors

Leves

Uborkagazpacho – Hideg uborkaleves

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés. Nehézségi fok: **

Hozzávalók (4 személyre): 2 szelet fehér kenyér * 1 gerezd fokhagyma * 1 kis fej vöröshagyma * 1 kígyóuborka + a tálaláshoz * 1 kis marék petrezselyemlevél + a tálaláshoz * 1 kis marék bazsalikomlevél + a tálaláshoz * 4 ek olívaolaj + a tálaláshoz * 3 tk fehérborecet * só, bors

Elkészítés: A kenyérszeletek héját vágjuk le, a belsejüket kockázzuk fel, és locsoljuk meg 150 ml vízzel. Hagyjuk állni 10–15 percig. Közben hámozzuk meg a fok- és a vöröshagymát. Előbbit aprítsuk fel, utóbbit szeljük félbe. Az uborkát tisztítsuk meg, és vágjuk fel nagyobb darabokra. Adjuk a kenyérhez az előkészített zöldségeket és a zöldfűszereket. Locsoljuk meg az olívaolajjal és a borecettel, sózzuk, borsozzuk meg, azután botmixerrel pürésítsük az egészet. Ha a leves túl sűrű, öntsünk hozzá egy kevés vizet. Végül ízlés szerint sózzuk meg, és tegyük a hűtőbe 2–3 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára. Némi olívaolajjal meglocsolva, továbbá néhány uborkakarikával, valamint petrezselyem- és bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Főétel

Színes csirkenyárs

Elkészítési idő: 45 perc + pácolás. Nehézségi fok: *

Hozzávalók (4 személyre): 80 ml olaj * ½ tk édes-nemes paprika * só * 60 dkg csirkemellfilé * 2 piros kaliforniai paprika * 1 fej lila hagyma * ½ citrom * 1 csokor petrezselyem

Elkészítés: Keverjük össze az olajat a pirospaprikával és néhány csipet sóval. A csirkemellfilét mossuk meg, töröljük szárazra, és vágjuk fel falatnyi darabokra. Ezután forgassuk össze azokat a fűszeres olajjal, és tegyük a hűtőbe 60 percre. A paprikákat mossuk meg, csumázzuk ki, majd a meghámozott lila hagymával együtt vágjuk fel nagyobb darabokra. Húzzuk a hús-, a paprika- és a lilahagyma-darabokat vízbe áztatott fanyársakra. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a nyársakat, végül locsoljuk meg mindet a citrom kifacsart levével, és szórjuk meg a finomra aprított petrezselyemmel.

Desszert

Nyári málnás pite

Elkészítési idő: 35 perc + hűtés. Nehézségi fok: **

Hozzávalók (10 szelethez): 1 csomag (30 dkg) konyhakész linzertészta * 1 kg szárazbab * 1 tasak vaníliaízű pudingpor (főzés nélküli) * 500 ml tej * 1 biocitrom * 25 dkg málna

Elkészítés: A tésztát tekerjük ki, majd a sütőpapírral együtt helyezzük egy piteformába úgy, hogy pereme is legyen. Terítsünk rá egy darab sütőpapírt, öntsük rá a szárazbabot, majd toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ezután vegyük ki, távolítsuk el a tésztáról a babot a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni. Kézimixerrel keverjük simára a pudingport a tejjel kb. 3 perc alatt. A citromot mossuk meg, töröljük szárazra, majd reszeljük a héját a pudingba. Vágjuk félbe a gyümölcsöt, és facsarjuk a levét is bele. Keverjük át, azután simítsuk a tésztára. Végül tegyük a hűtőbe, hogy a krém megszilárduljon. A málnát mossuk meg, csepegtessük le, és szórjuk a pitére. Felszeletelve kínáljuk.

További receptek a mindmegette.hu oldalon.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.