Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
Nehézségi fok: *
Hozzávalók: 20 dkg uborka * 20 dkg kovászos uborka * 6 dl zöldségalaplé * 4 szál újhagyma * 2 dl tejföl * ½ dl olaj * 1 ek vörösborecet * 1 kápiapaprika * ½ csokor tárkony * ½ petrezselyemzöld * 4 szelet kenyér * 4 dkg szardella * só, bors
Elkészítés: Pirítsuk világosra a felkarikázott újhagymát a felforrósított olajon, majd hagyjuk kihűlni. A magok eltávolítása után aprítsuk fel az uborkákat, majd pürésítsük az alaplé, a tejföl, az újhagyma hozzáadásával. Ízesítsük sóval, borssal, majd tegyük hűtőbe legalább két órára. Grillezzük meg a paprikát, majd a héja lehúzása után vágjuk vékony csíkokra. Adjuk ezt is a leveshez. Pirítsuk meg a kenyeret, és helyezzük rá a szardellát. Tálaljuk a levest a pirítóssal és a felaprított zöldfűszerekkel.
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: *
Hozzávalók: 1 egész csirkemell (40 dkg), csíkozva * 2 tk curry por * 1½ bögre száraz zöld lencse, beáztatva * 1 bögre görögjoghurt * ½ bögre aprított friss koriander * só, bors * 2 tk olívaolaj * 2 gerezd fokhagyma, aprítva * 4 bögre csirke alaplé
Elkészítés: A csíkokra vágott csirkehúst sózzuk, borsozzuk. Egy magas falú serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olajat. Hozzáadjuk a csirkét, folyamatos kevergetés mellett 3-4 percig pirítjuk, amíg elkezd barnulni. Ekkor fűszerezzük: curryvel és zúzott fokhagymával. A fűszerek után hozzáadjuk az előre beáztatott lencsét, és alaposan összekeverjük. Hozzáöntjük a csirke alaplevet, felforraljuk. Miután felforrt, alacsony lángon főzzük, amíg a lencse megpuhul, és a leve elfő, kb. 30 perc – időnként megkavarjuk. Tálaláskor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, friss joghurttal és korianderrel kínáljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: *
Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg zöldbab * 1 nagy fej vöröshagyma * 2 gerezd fokhagyma * 2-3 ek olaj * só, frissen őrölt bors * pirospaprika, őrölt kömény
A fasírthoz: 1 fej vöröshagyma * 2 gerezd fokhagyma * 2 dl olaj * 50 dkg darált sertéshús * 1 tojás * só, bors * 1 tk pirospaprika zsemlemorzsa * 5 dkg liszt
Elkészítés: A megmosott zöldbab végeit vágjuk le, majd vágjuk 2 cm-es darabokra. A kétféle hagymát hámozzuk meg, aprítsuk fel, majd fonnyasszuk meg a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a zöldbabot is, és erős lángon forgassuk át. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és köménnyel. Öntsük fel egy kevés vízzel, és kis lángon pároljuk puhára. A fasírthoz a kétféle hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra, fonnyasszuk meg 2–3 ek felforrósított olajon. A darált húst alaposan dolgozzuk össze a felvert tojással és a hagymával. Sózzuk, borsozzuk meg, fűszerezzük a pirospaprikával. Ha túl lágy a massza, sűrítsük egy kevés zsemlemorzsával. Nedves kézzel formázzunk belőle pingponglabda méretű golyókat, majd hempergessük meg mindet zsemlemorzsában. Végül süssük a felforrósított olajban ropogósra és aranybarnára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.