Nutellás sajttorta pofonegyszerűen – hétvégi menü

Nutellás sajttorta pofonegyszerűen – hétvégi menü

étel
PUBLIKÁLÁS: 2021. március 07. 12:00
Lassan búcsút inthetünk a télnek, a nehezebb ételeknek, épp ezért érdemes még feltölteni az energiaraktárunkat. Mostani menünkben elsősorban a tartalmas, gazdag édességek hivatottak erre.
Bors

Leves

Tejszínes gombaleves

Elkészítési idő: 45 perc. Nehézségi fok: *

Hozzávalók (4 adag): 4 tk vaj * 1 tk olaj * 2 fej hagyma * 4 gerezd fokhagyma * 75 dkg friss csiperke * 3 tk kakukkfű * 1,5 dl száraz fehérbor * 6 tk liszt * 1 l alaplé * 1 tk só *  bors * 1 marhahúsleves-kocka * 2,5 dl tejszín * friss petrezselyem

Elkészítés: Egy lábasban a vajat és az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és 2–3 perc alatt megdinszteljük. Beleöntjük a zúzott fokhagymát és egy percig együtt pároljuk. A gombával és 2 teáskanál kakukkfűvel öt percig főzzük. Hozzáadjuk a bort és még három percig főzzük. A lisztet a gombára szórjuk, jól összekeverjük és főzzük további két percig. Beleöntjük az alaplét, összekeverjük és hagyjuk felforrni. Levesszük a hőfokot, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a szétmorzsolt leveskockát. Lefedjük és 10–15 perc alatt megfőzzük. A legalacsonyabb hőfokon hozzákeverjük a tejszínt, összefőzzük, de nem forraljuk már fel. Belekeverjük a friss petrezselymet és a maradék kakukkfüvet. Melegen tálaljuk.

Főétel

Csirkemell édesburgonya- és  krumplipürével

Elkészítési idő: 45 perc. Nehézségi fok: ***

Hozzávalók (4 adag): 15 dkg burgonya * 10 dkg édesburgonya * 5 dkg növényi margarin * 1 doboz tejföl * 80 dkg csirkemell * só, bors * 10 dkg rizsliszt * olaj * rukkola * rozmaringág

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, közepes nagyságúra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Az édesburgonyát szintén megpucoljuk, felvágjuk és külön megfőzzük, majd leszűrjük. A sima burgonyát összetörjük, hozzákeverjük a növényi margarint és a tejfölt. Az édesburgonyát is áttörjük és könnyed mozdulatokkal belekeverjük a burgonyapürébe. A csirkemellfiléket ujjnyi vastagságú szeletekre szeljük és kiszúróval vagy késsel medálformákat készítünk belőle. Sóval, őrölt borssal bedörzsöljük és rizslisztbe forgatjuk. Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, beletesszük a rozmaringágat és felforrósítjuk. Ha kioldódott az aromája, készre sütjük benne a csirkemedálok mindkét oldalát. Tálaláskor rukkolalevélre rakjuk a medálokat.

Desszert

Nutellás sajttorta

Elkészítési idő: 90 perc. Nehézségi fok: **

Hozzávalók (12 adag): 2 csomag oreo keksz * 6 ek olvasztott vaj * 50 dkg Mascarpone * 35 dkg nutella * 10 dkg étcsokoládé * színes cukorkák

Elkészítés: A kekszet morzsásra törjük és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kapcsos tortaformában szépen elegyengetjük és a hűtőbe tesszük. A mascarponét és a nutellát összekeverjük. Az étcsokoládét megolvasztjuk és hozzákeverjük azt is. A krémet a kekszalapon egyenletesen elkenjük, a tetejét megszórhatjuk színes cukorkákkal.

További receptek a mindmegette.hu-n.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.