Valentin-napra lepje meg a párját gesztenyeszív sütivel – hétvégi menü

Valentin-napra lepje meg a párját gesztenyeszív sütivel – hétvégi menü

menü
PUBLIKÁLÁS: 2021. február 14. 12:00
Ezekkel a könnyen és gyorsan elkészíthető fogásokkal garantáltan sikert arathat a párjánál. A desszertek most sütés nélkül készülnek, így akár már előző nap érdemes összeállítani, hogy már csak a gusztusos tálalással kelljen foglalkozni.
Bors

Leves

Tejfölös krumplileves kolbásszal

Elkészítési idő: 45 perc. Nehézségi fok: *

Hozzávalók (4 személyre): 2 ek olaj * 1 fej vöröshagyma * 50 dkg burgonya * 30 dkg száraz, füstölt kolbász * 5 dkg petrezselyem * 5 dkg sárgarépa * 2 db babérlevél * só * frissen őrölt bors * 1,5 dl zsíros tejföl

Elkészítés: Az olajat felhevítjük egy fazékban, beleszórjuk a kockákra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk, majd beletesszük a felkarikázott kolbászt és megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a megtisztított kockára vágott krumplit. Fokhagymával, babérlevéllel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel. Közepes lángon főzzük, amikor a burgonya már kezd puhulni, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk.

Főétel

Pulykabrassói zöldborsóval

Elkészítési idő: 50 perc. Nehézségi fok: **

Hozzávalók (4 személyre): 1 fej vöröshagyma * 2 gerezd fokhagyma * 1 paradicsom * 50 dkg pulykacomb * só * frissen őrölt bors * olaj * fűszerpaprika * 10 dkg zöldborsó * 1 tk sűrített paradicsom * 80 dkg burgonya

Elkészítés: Az aprított vöröshagymát és fokhagymát egy kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és kevés vízzel felöntve megpároljuk. Egy szaftos alapot kell kapnunk. Hozzáöntjük a falatnyi kockára vágott húst és az egészet összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük pirospaprikával, és hozzáadjuk a zöldborsót is. Felöntjük egy kevés vízzel és fedő alatt összepároljuk az egészet. A végén maradjon szaftos! Adjunk hozzá még sót és borsot, ha szükséges. A meghámozott burgonyát tetszőleges kockákra vágjuk, és forró olajban kisütjük. Összekeverjük a húsos raguval és már tálalhatjuk is.

Desszert

Gesztenyeszív

Elkészítési idő: 45 perc. Nehézségi fok: *

Hozzávalók (30 darab): 15 dkg darált keksz * 5 dkg porcukor * 10 dkg vaj * 2 csomag gesztenyemassza * 20 dkg tortabevonó * 1 ek vaj

Elkészítés: A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a lereszelt gesztenyemasszát is. Jól összedolgozzuk. Lisztes felületen fél centi vastagra nyújtjuk és szíveket szaggatunk belőle. Néhány percre hűtőbe tesszük. A tortabevonót felolvasztjuk a vajjal, majd a szívek egyik felét belemártjuk. Alaposan kihűtjük kb. 20 perc alatt. 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.