Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: *
Hozzávalók: 2 db leveskocka * 50 dkg makaróni * 20 dkg vaj * 15 dkg liszt * 5 dl tej * 20 dkg sajt * só, bors * 30 dkg sonka * 1 csom bacon * parmezán sajt
Elkészítés: Egy fazékban vizet forralunk, beletesszük a leveskockákat, majd a tésztát fogkeményre főzzük és leszűrjük. Egy másik fazékban a vajat megolvasztjuk, megszórjuk liszttel, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. A reszelt sajtot beleszórjuk és sűrűre főzzük megvárva, míg a sajt elolvad, a végén sózzuk és borsozzuk. A tésztát összekeverjük a mártás 2/3-ával és az apró kockára vágott sonkával, majd egy tűzálló tálba átöntjük. A tetejét meglocsoljuk a maradék sajtszósszal, megszórjuk kockára vágott baconnel és parmezánnal. Előmelegített sütőben 165 fokon kb 20 percig sütjük, míg megpirul a teteje.
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: *
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma * 1 tk édes-nemes paprika * 1 ek sűrített paradicsom * 50 dkg csiperkegomba * só, bors * 2 dl tejföl * 1 ek liszt * 45 dkg szarvacska tészta * trappista sajt
Elkészítés: A megtisztított és apró kockára vágott vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük, majd meghintjük a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is, elkeverjük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt megpároljuk. Ha nem enged elég vizet, ezt pótolhatjuk kevés víz hozzáadásával. Közben a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, adunk hozzá egy keveset a gombaragu levéből, majd behabarjuk vele a paprikást. Egy jénaiba öntjük a kifőzött és lecsepegtetett tésztát, ráöntjük a gombapaprikást, alaposan elkeverjük majd megszórjuk gazdagon reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 30 perc alatt összesütjük.
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi fok: *
Hozzávalók: 80 dkg krumpli * 7 db tojás * 2 ek sertészsír * 60 dkg füstölt kolbász * 4 dl tejföl * só, bors
Elkészítés: A krumplit megmossuk, majd egy lábasban annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje és 20 perc alatt fedő alatt puhára főzzük. A tojásokat hideg vízben feltesszük főni, és a forrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve azonnal lehűtjük. A krumpliról leöntjük a vizet, még melegen meghámozzuk, és hűlni hagyjuk, majd felkarikázzuk. A kihűlt tojásokat is meghámozzuk, és felkarikázzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, beletesszük a karikára vágott kolbászt és megsütjük. A kolbászt kiszedjük és félretesszük. A kisült zsírt pedig a tejföllel összekeverjük. Egy tepsit vékonyan meglocsolunk zsiradékkal, az aljára rakjuk a krumpli egyharmadát, sózzuk, borsozzuk, elterítjük rajta a tojáskarikák egy részét, majd a kolbászt és meglocsoljuk a tejföllel. A maradék hozzávalókat rétegezzük. A tetejére krumplit teszünk és meglocsoljuk tejföllel. Előmelegített sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.