Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: *
Hozzávalók: olaj vagy zsír * 2 sárgarépa * 1 karalábé * 3 krumpli * fél fej vöröshagyma * fél TV paprika * 1 csokor friss petrezselyemzöld * só, bors * 1 l zöldségleves-alaplé * 1 marék eperlevél tészta
Elkészítés: Olajat hevítünk egy lábosban és lepirítjuk rajta a megtisztított, felszeletelt zöldségeket. A megtisztított vöröshagymát nagyobb darabokban és a paprikát is hozzáadjuk. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a petrezselymet is. Fedő alatt kb. 30 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket, majd belefőzzük a tésztát is. Miután eltávolítottuk a levesből a paprikát, a vöröshagymát és a petrezselymet, még forrón tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: *
Hozzávalók: 3 ek olaj * 1 ek sűrített paradicsom * 4 gerezd fokhagyma * 1 fej vöröshagyma * 50 dkg csirkemáj * só, bors * 1 tk fűszerpaprika * 1 tk majoránna * fél tk őrölt kömény * 1.5 dl víz * friss petrezselyem
Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat és megdinszteljük rajta a félkarikára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a sűrített paradicsomot, lepirítjuk, megdinszteljük az egészet. Ekkor hozzáadjuk a májat, és, ha már kifehéredett, fűszerezzük is. Felöntjük egypici vízzel és fedő alatt készre, szaftosra főzzük kb. 20 perc alatt. Tovább ne főzzük, mert kemény lesz a máj.
TIPP: Remekül illik hozzá bármilyen burgonya köret.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: ***
Hozzávalók: 2.5 dl víz * 12 dkg vaj * 1 tk cukor * Fél tk só * 16 dkg liszt * 2 tojás * olaj (a sütéshez) * fahéj, cukor * 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés: A vizet, a vajat, a cukrot és a sót egy kisebb, nyeles edényben, lassú tűzön összeforraljuk. Ha elolvadt a vaj és a cukor, beleöntjük a lisztet, és gyors mozdulatokkal addig keverjük, amíg összeáll, majd lehúzzuk a tűzről, és 10-15 perc alatt langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a tojást, majd a nyers tésztát habzsákba töltjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a habzsákból kinyomva, egy olló segítségével kb. 10 cm-es csíkokat vágunk bele, és minden oldalon aranybarnára sütjük. Amikor kisült a churrosunk, még melegen fahéjas cukorba forgatjuk, és még langyosan tálaljuk. Olvasztott csokiba mártogathatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.