Aktuális

„Mintha egy jégtáblán sodródnék!” – mondja a Borsnak az egymilliárdos csalással vádolt Sándor, akinek mindkét lábát levágta a vonat

Bors

Létrehozva: 2020.12.01.

Már több mint hat éve történt a baleset, de a Cs. Sándor ellen indított büntetőper még mindig nem zárult le. Sőt, a csütörtöki ülésen egy újabb bírócsere miatt kis túlzással minden kezdődhet elölről.

Mint arról korábban beszámoltunk, a vád szerint Cs. Sándor 2013 és 2014 folyamán több, magas kockázati fedezetű élet- és balesetbiztosítási szerződést kötött különböző biztosítótársaságoknál azért, hogy önmagának egy későbbi időpontban sérülést okozva, a biztosítási összegeket felvehesse.

Ez is érdekelheti!

Direkt vágatta le mindkét lábát a vonattal Sándor?

Egymilliárdos csalással vádolják a nyírkátai férfit, akinek mindkét lábát levágta a vonat

A nyírkátai férfi 2014. július 30-án a vezető jegykezelő indítási jelzését követően az ügyészség álláspontja szerint szándékosan bemászott a vasútállomásról éppen induló vonatszerelvény utolsó vagonjának az utolsó tengelye elé, az induló vonat kerekei pedig átmentek a lábán.

Ezzel szemben a baleset napjáról egy korábbi vallomásában Sándor azt mondta, hogy aznap három autójukból csak egy működött, amit a felesége használt, ezért ment vonattal. Nyírcsászáriban szállt le, egy 30 centiméter széles kitaposott ösvényen haladt a vonat mellett, amikor a bal bokájában egy éles fájdalmat érzett. Üvegdarabok hevertek az út szélén, ezeken csúszott meg, elesett, kicsavarodott a teste, ezzel magyarázta, hogy a vonat alá került, ami közben elindult az állomásról.

Ami tény, hogy mindkét lába olyan súlyosan roncsolódott, hogy azokat térdtől lefele amputálni kellett. Miután a káreseményt bejelentették, a legtöbb biztosító csalás gyanúja miatt nem teljesítette a kifizetést. A kárérték egyébként közel 1 milliárd forint.

A büntetőeljárás már hosszú évek óta húzódik, az előző tárgyalást még januárban tartották volna, de az is elmaradt. A következő a Pesti Központi Kerületi Bíróságon lesz a héten. Információink szerint újabb bíróváltás történt az ügyben. Immár negyedszer.

A tisztességes eljáráshoz fűződő jog és a fegyveregyenlőség érdekében ilyenkor meg kell ismételni az eljárást az iratok felolvasásával. Ebben az esetben a vádlott, a védő, és az ügyész is indítványozhat további bizonyításokat

– nyilatkozta a Borsnak Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője. Úgy tudjuk, hogy a maratonira nyúló eljárás az ezt követő tárgyaláson akár be is fejeződhet.

A Bors telefonon érte utol a fővárostól 300 kilométerre élő Cs. Sándort, aki továbbra is felháborítónak tartja a vádakat.

Ez az eljárás az eddigi életem 10 százalékát elvette tőlem. Egyébként nem érzem túl jól magam, többek között gerincproblémáim is lettek. Sokkal gyengébb vagyok, sokkal nehezebb lett minden.

Az egészségügyben folyamatosan kellene járnom különböző terápiákra, kezelésekre, de a koronavírus miatt ezek jelenleg nem biztosítottak. Úgy érzem magam, mintha egy jégtáblán sodródnék, és nem tudom, hogy mikor és hol fogok kikötni – nyilatkozta a Borsnak az 53 éves férfi, aki a baleset óta dolgozni is képtelen.

A büntetőügy tárgyalása mellett polgári perek is zajlottak, amik közül egyet még két éve a férfi első fokon megnyert. De mint mondja, a másodfokú bíróság visszadobta az ügyét első fokra, ahol másodjára már elkaszálták.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek