Aktuális

Bud Spencer éttermet akart nyitni Berlinben, helyette múzeumot kap

Bors

Létrehozva: 2020.04.28.

Május 30-tól augusztus 29-ig lett volna látható egy Bud Spencer emlékére rendezett kiállítás a berlini Alexanderplatz közelében, ám a koronavírus miatt a tárlatot csak jövőre nyitják meg a városi Magyar Házban (Haus Ungarn), tudta meg a Bors.

A Pedersoli-család magángyűjteményét tavaly már bemutatták a nápolyi Királyi Palotában, amely fél éven keresztül volt zarándokhely rajongók ezrei számára. A berlini tárlaton Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli sportolói múltja, valamint filmes karrierjének legszebb pillanatai fognak képeken és videókon megelevenedni. Az ezer négyzetméteres területen a 2016-ban elhunyt színész családja lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megcsodálják a Bud Spencerről készült képeket, legszebb filmposztereket, a forgatásokon használt jelmezeket és sok más érdekességet is. 

– Óriási megtiszteltetés, hogy egy olyan város, mint Berlin, a város szívében mutatja be édesapám munkásságának tárgyi emlékeit a világ minden tájáról érkező rajongók számára – mondja a kiállítás szervezője Giuseppe Pedersoli, Bud Spencer fia.

– A kiállításon olyan mozgó autók is szerepelnek majd, mint a Különben dühbe jövünk filmben használt VW Buggy vagy az ugyanebben a filmben szereplő Ford Escort MK1 versenyautó. Látható lesz továbbá egy páratlan flippergép az És megint dühbe jövünk-ből, valamint egy életnagyságú Bud Spencer szobor is – meséli a Borsnak Király Levente, az MTVA kiemelt szerkesztője, aki hat éve tartja a kapcsolatot a családdal és aki Piedone nyomában címmel filmet és könyvet is készített Bud Spencer életéről.

A multimédiás tárlaton az olasz színész egy kevésbé ismert oldala, a magánélete is a kiállítás témája lesz. Bud Spencer ugyanis amellett, hogy színész volt, feltalálóként, énekesként, zeneszerzőként, politikusként és a Mistral Air légitársaság alapítójaként is tevékenykedett. Pedersoli úszó és vízilabda karrierjének külön termet rendeznek majd be, ahol 1947-1957-ig kísérhetik figyelemmel a rajongók a világhírűvé vált színész sportolói múltját. 

– Berlinbe fotókat, érmeket, serlegeket és egy eredeti olimpiai fürdőköpenyt is visznek, amelyet Carlo Pedersoli fiatalon hordott. Az igencsak változatos múzeumban egy dokumentumfilmet is bemutatnak Bud Spencer életéről valamint kultikus filmjeinek legszebb pillanatai is megelevenednek – teszi hozzá Király Levente, aki azt is elárulta, hogy a nápolyi színész mindig is szeretett volna egy éttermet nyitni a német fővárosban.

És még azok a rajongók sem szomorkodhatnak, aki Bud Spencer módra szeretnek enni. Nekik ugyanis a múzeumi bisztró csupa olyan ételt és italt kínál, amelyek a világ legnagyobb pofonosztójának kedvenc nyalánkságai voltak. Minden pénteken és szombaton élő showal, koncertekkel és híres vendégekkel várják majd a rajongókat világszerte, illetve felcsendülnek majd a Bud Spencer-filmek zenéi és azok a dalok is, amelyeket a nápolyi színész maga szerzett. A vendégek közül pedig természetesen Bud családtagjai, barátai és kollégái sem fognak hiányozni.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179235_auto_resized.jpg
origo.hu

Letartóztatták Varga Viktorékat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714582512
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177048_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Bogi felfedte az igazságot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176068_auto_resized.jpg
vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175806_auto_resized.jpg
ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173258_auto_resized.jpg
vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27645_resized.jpg?avcount=1714582512
origo.hu

Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174011_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177683_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Összejöttek a hátam mögött” – kitálalt a megcsalt vőlegény Marics Peti és Binhky románcáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714582512
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180253_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Lesújtó hírt kaptunk: elhunyt a válogatott labdarúgó

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/fkTNPRW9LoZY_HPk1L6nbB-sgLO1uoiBgrzb--sll_w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MGEyMjVmMWNjOTQ3M2E4MjJiODNlNTkwZDc1ZmMx.jpg
Brüsszel

Menczer Tamás: Nem ezt ígérték! - Videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/VtALayHDkS61n88Cc_AmC9Dv5CFmSTO--9pV1EtsQw0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y3OTViMjcwNGFjYjRiNTViOTg5MjZiNDc1NzkxNDVm.jpg
Ígéret

Szentkirályi Alexandra: „Haladni fog ez a város a szó szoros és átvitt értelmében is”