Aktuális

Bud Spencer éttermet akart nyitni Berlinben, helyette múzeumot kap

Bors

2020. április 28. kedd 14:45

Május 30-tól augusztus 29-ig lett volna látható egy Bud Spencer emlékére rendezett kiállítás a berlini Alexanderplatz közelében, ám a koronavírus miatt a tárlatot csak jövőre nyitják meg a városi Magyar Házban (Haus Ungarn), tudta meg a Bors.

A Pedersoli-család magángyűjteményét tavaly már bemutatták a nápolyi Királyi Palotában, amely fél éven keresztül volt zarándokhely rajongók ezrei számára. A berlini tárlaton Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli sportolói múltja, valamint filmes karrierjének legszebb pillanatai fognak képeken és videókon megelevenedni. Az ezer négyzetméteres területen a 2016-ban elhunyt színész családja lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megcsodálják a Bud Spencerről készült képeket, legszebb filmposztereket, a forgatásokon használt jelmezeket és sok más érdekességet is. 

– Óriási megtiszteltetés, hogy egy olyan város, mint Berlin, a város szívében mutatja be édesapám munkásságának tárgyi emlékeit a világ minden tájáról érkező rajongók számára – mondja a kiállítás szervezője Giuseppe Pedersoli, Bud Spencer fia.

– A kiállításon olyan mozgó autók is szerepelnek majd, mint a Különben dühbe jövünk filmben használt VW Buggy vagy az ugyanebben a filmben szereplő Ford Escort MK1 versenyautó. Látható lesz továbbá egy páratlan flippergép az És megint dühbe jövünk-ből, valamint egy életnagyságú Bud Spencer szobor is – meséli a Borsnak Király Levente, az MTVA kiemelt szerkesztője, aki hat éve tartja a kapcsolatot a családdal és aki Piedone nyomában címmel filmet és könyvet is készített Bud Spencer életéről.

A multimédiás tárlaton az olasz színész egy kevésbé ismert oldala, a magánélete is a kiállítás témája lesz. Bud Spencer ugyanis amellett, hogy színész volt, feltalálóként, énekesként, zeneszerzőként, politikusként és a Mistral Air légitársaság alapítójaként is tevékenykedett. Pedersoli úszó és vízilabda karrierjének külön termet rendeznek majd be, ahol 1947-1957-ig kísérhetik figyelemmel a rajongók a világhírűvé vált színész sportolói múltját. 

– Berlinbe fotókat, érmeket, serlegeket és egy eredeti olimpiai fürdőköpenyt is visznek, amelyet Carlo Pedersoli fiatalon hordott. Az igencsak változatos múzeumban egy dokumentumfilmet is bemutatnak Bud Spencer életéről valamint kultikus filmjeinek legszebb pillanatai is megelevenednek – teszi hozzá Király Levente, aki azt is elárulta, hogy a nápolyi színész mindig is szeretett volna egy éttermet nyitni a német fővárosban.

És még azok a rajongók sem szomorkodhatnak, aki Bud Spencer módra szeretnek enni. Nekik ugyanis a múzeumi bisztró csupa olyan ételt és italt kínál, amelyek a világ legnagyobb pofonosztójának kedvenc nyalánkságai voltak. Minden pénteken és szombaton élő showal, koncertekkel és híres vendégekkel várják majd a rajongókat világszerte, illetve felcsendülnek majd a Bud Spencer-filmek zenéi és azok a dalok is, amelyeket a nápolyi színész maga szerzett. A vendégek közül pedig természetesen Bud családtagjai, barátai és kollégái sem fognak hiányozni.

További cikkek

Pedofil

7 éves kora óta zaklatta lányát a horrorapa, közös gyerekük is született

Kínos

Purhabbal akarta kezelni férje férfiasságát, nagyon rossz vége lett

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Magunknak és sok mindenki másnak is csalódást okoztunk – Marguc

ripost.hu

Már nem kell sokat várni, ekkor ér Magyarországra a havazás

life.hu

Melltartó nélkül mutatta meg formás idomait Emily Ratajkowski - Fotó (18+)

beol.hu

Egy kilenc éves kislányt zaklatott a dombiratosi kamuprofilos

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

origo.hu

Marhákra kiadott gázkibocsátási tanúsítvány miatt lehet botrány az USA-ban

borsonline.hu

Gyönyörű, szőke hajú lány tűnt el – családja könyörög a segítségért

origo.hu

A megengedett sebesség duplájával mértek be egy autóst a 4-esen, kártyával azonnal fizetett

mandiner.hu

„Elképesztő sorok voltak” – írta Jámbor az aláírásgyűjtésről, aztán jött Hont, és megmutatta a valóságot

origo.hu

Így nézett szembe a halállal az ír terrorista