Aktuális

Kerekesszékes nő nem tud elég hálás lenni a kutyájának, aki segít neki felöltözni, bevásárolni, és segített neki még férjet is találni

Bors

2020. február 25. kedd 14:00

Forrás: YouTube

Sally Whitney keményen tanult, komoly tervei voltak, már tiniként tudta, hogy a gyógyszeriparban szeretne elhelyezkedni, de tizenhét évesen súlyosan megbetegedett, rohamai voltak, aztán fokozatosan lebénult. A végén a jobb kezén kívül egyetlen végtagját sem tudta megmozdítani.

A lány nyolc hónapot töltött kórházban, mire az orvosoknak sikerült megállapítaniuk, hogy gyógyíthatatlan lupusza van, egy autimmun-betegség, ami során az immunrendszere megtámadja a saját szerveit. Később kiderült, hogy Ehlers-Danlis-szindrómától is szenved, ami egy ritka örökletes betegség, ami az ízületeket, a bőrt és az ereket érinti, a betegek könnyen sebezhetővé, sérülékennyé válnak.

Sally Whitneyt a betegségei kerekesszékbe kényszerítették, és nehezen tudta ellátni magát. Két évet kellett várnia, hogy végre találkozhasson Ethannel, a 14 hónapos segítőkutyussal, akivel az első perctől tudták, hogy jól passzolnak.

- Rettenetesen izgultam az első találkozó előtt. Aztán Ethan bejött a szobába, és én rögtön belezúgtam a hosszú, selymes fülébe, és a hatalmas szemeibe. Ő is jól fogadta a hangomat, érezni lehetett, hogy megtaláltuk egymást - magyarázta whitney.

Mire Sally és Ethan egymásra találtak, a kutya megtanulta, hogyan fogadjon szólt, hogy ne riadjon meg tömegben, forgalomban, hirtelen, hangos zajokra, és ne tartson más állatoktól. Ezenkívül megtanulta azt is, hogyan nyisson ki fiókokat, nyomjon meg gombokat. A találkozó után pedig megtanították neki, külön Sally-nek mi mindenre lenne szüksége. 

- Mielőtt Ethan megjelent volna az életemben, túl kockázatos lett volna, hogy egyedül fürödjek. Most viszont Ethan bejön velem a fürdőbe, odaadja a sampont, a törülközőt, és riasztja a gondozómat, ha elájulnék - mondta a nő.

A kutya segít neki kirakni a szennyest, előkapja a fehérneműt, segít neki levenni a nadrágját és a csizmáját. Ethan mindemellett segít neki pakolászni a polcokon, pakolni a hűtőben, begyűjti a telefont, a kulcsokat, a pénztárcát. A kutya fizet helyette bankkártyával a boltokban is. Ethan már azelőtt riasztja a nő gondozóját egy ájulás előtt, hogy Whitney a földre zuhanna.

A nő visszanyerte az önbizalmát, állást kapott a Sheffieldi Egyetemen kutatóasszisztensként, és jelentkezett egy társkeresőre is. 2016-ban Sally itt ismerkedett meg Eddel.

- Ethan elkísért minket az első randikra is a közeli étterembe. csodás pillanatok voltak. Sd soha nem tartott állatokat, de olyan elfogadó, nyitott és megértő volt, amiről soha álmodni se mertem. 

A találkozóból kapcsolat és szerelem lett. 2017 augusztusában Ed megkérte sally kezét - mikor máskor, mint egy kutyasétáltatás alkalmával.

- Nem tudom, hol lennék most Ethan nélkül. Mindig mondom neki, hogy soha nem fogok tudni ilyen kapcsolatot kialakítani egyetlen másik kutyával sem.

(via Mirror)

További cikkek

Családi dráma

Megdöbbentő fordulat a gyermekével végző pornósztár ügyében

Halálos baleset

"Bűntudatom van" - először tért vissza Magyarországra Eva Rezesova a szabadulása óta

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Így még egész biztos nem látta Orbán Viktort: csúszott a pálinka, előkerült a zsebből is valami

borsonline.hu

Komor figyelmeztetést adott ki a NASA: veszély fenyegeti a Földet

origo.hu

Orbán Viktor: Viszlát, röfi! - videó

hirtv.hu

Először szólalt meg Eva Rezesova szabadulása óta: „a mai napig bűntudatom van”

kisalfold.hu

Ruhákat lopott az Árkád egyik üzletéből - Keresi a rendőrség

origo.hu

A hatodik legmelegebb év volt 2021 a NASA és a NOAA mérései szerint

mindmegette.hu

A legjobb házi zsírégető: gyömbértea fillérekből

origo.hu

Ezeknek az országoknak már idén nemzeti digitális pénzük lehet

borsonline.hu

Berobbanó hőség, korán érkező tél: kiderült, milyen időre számíthatunk 2022-ben

borsonline.hu

Felfoghatatlan: 4 gyermek maradt árván, szüleik pár nap eltéréssel haltak bele a koronavírusba

nemzetisport.hu

Newcastle: megállapodtak a német válogatott szélsőjével – sajtóhír

origo.hu

Ballag a katona - Dnyeper K-750 (1963) veteránteszt