Aktuális

Buszbaleset Kecskeméten: Anyukája eljátszotta Adrienn halálát

L. B.

2019. november 18. hétfő 09:30

A lányát halálra gázoló buszsofőr székébe ült Julianna, hogy a saját szemével győződhessen meg róla: igazat állít-e a végzetes baleset okozója.

Még az egész élet előtte állt, de egy felelőtlen buszsofőr mindent tönkretett: a mindössze 23 esztendős Holló Adriennt egy kecskeméti zebrán gázolták halálra. A tavaly februári tragédia ügyében már több tárgyalást is tartottak, a napokban pedig a helyszínen rekonstruálták a szörnyű eseményeket.

– Ugyanazt a buszt vitték oda, amivel a kislányomat halálra gázolták – mondta a Borsnak Holló Sándorné Julianna, aki a helyszínen aktív részese lehetett a rendhagyó tárgyalásnak. – A mozgó buszon ott ült a bíró, az ügyész és a vádlott is. Engem is invitáltak, de lelkileg nem mertem bevállalni. Csak akkor szálltam fel és ültem be a sofőr székébe, amikor az álló busszal a gázolás pillanatát szimulálták a zebránál. Az egyik ügyész hölgy játszotta el a lányomat, a busz még a kabátjához is hozzáért – emlékezett vissza lapunknak a megtört édesanya.

Mint mondja: a vádlott azt állítja, hogy nem látta Ad­riennt, ezért a védője is kezdeményezte a helyszíni rekonstrukciót. A buszt is azért hozták oda, hogy kiderüljön, Adrienn látható volt-e álló és mozgó helyzetben. Az édesanya szerint a sofőrnek egyértelműen és tisztán kellett látnia mindent.

Az egyetlen gyermeküket elvesztő szülők minden egyes nap újra átélik lányuk tragédiáját. Az Adriennt elgázoló jármű ugyanis naponta többször is elmegy a családi házuk ablaka előtt.

– A nyomozás elején már eljátszották egyszer az ütközést. Akkor egy bábú helyettesítette a lányunkat, amit akkor el is ütöttek. Rettegtem attól, hogy most is ilyen lesz. A vádlott eddig szóba sem állt velünk, de most sikerült beszélni vele. Azt mondja, nem tudja, hogy történhetett és sajnálja, hogy meghalt a lányunk – mesélte az édesanya, aki nagyon bízik benne, hogy első fokon hamarosan végre ítélet születik már. Leszögezte: a család a végtelenségig kiáll Adriennért. A következő tárgyalás december elején várható. Az ügyet egyébként a Szolnoki Járásbíróság tárgyalja, ahova Kecskemétről elfogultság miatt került át.

További cikkek

Családi dráma

Megdöbbentő fordulat a gyermekével végző pornósztár ügyében

Halálos baleset

"Bűntudatom van" - először tért vissza Magyarországra Eva Rezesova a szabadulása óta

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Heti horoszkóp 2022. január 17-23.: Váratlan fordulatokat jeleznek a bolygók a hétre

metropol.hu

Riasztás a szülőknek, különös Covid-tünet jelentkezhet a gyerekeknél

she.life.hu

Kamu menyasszony lehettem volna kétszázezerért egy estére...

magyarnemzet.hu

A német társadalom feltűnő gyengeségeire világít rá a pedofilbotrány

bama.hu

Figyelik a tilos ellenére behajtókat - írja olvasónk

origo.hu

Gyorsabban hűl a Föld belseje, mint azt eddig gondolták

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: A portugálok ellen nem hibázhatunk – Sipos

vg.hu

Oltásra kötelezik a 18 év felettieket a szomszédunkban

ripost.hu

A padláson találták meg az eltűnt magyar nő holttestét

borsonline.hu

Komor figyelmeztetést adott ki a NASA: veszély fenyegeti a Földet

borsonline.hu

Ezek voltak a magyar apa utolsó szavai, mielőtt vonat elé ugrott 6 éves lányával

origo.hu

Orbán Viktor: Kemény küzdelem után - fotó