Aktuális

Éjszakai pecának indult, életmentés lett a vége

Reim Károly

Létrehozva: 2018.10.18.

Forrás: Móricz István

Mint legtöbb szabadnapjukon, Balogh Ferenc r. törzsőrmester és Bakos Zoltán r. őrmester horgászni indult a Dunához. Már három éve együtt dolgozik a járőrpár, jó barátok. Keddi nap volt, éjszakai halfogásra készültek az Erzsébet híd pesti hídfőjénél. 

Arra egyikük sem gondolt, hogy rögtön szolgálatba kell majd helyezniük magukat.

– Régóta járunk éjszaka horgászni ide – természetesen engedéllyel. A hídfő közelében jártunk, nagyjából fél tíz lehetett, tehát már sötét volt, amikor egyszer csak látjuk, hogy valaki besétál a vízbe. Aztán hirtelen egy nagy loccsanást hallottunk. Majd az ismeretlen csapkodni kezdett a folyóban. Gyorsan odaszaladtunk, de már nem láttuk az embert, csak a mélyből felszínre jövő buborékokat. Az illető egyből elmerült – idézi fel a Borsnak Ferenc, aki a fuldokló után vetette magát. Ez megfelelő felkészítésnek is köszönhető, amit a készenléti rendőrök kapnak.

– Levetkőztem, ugrottam, leúsztam a meder aljára, nagyjából 15 méterrel  beljebb és keresgélni kezdtem. Ott már 3-4 méter mély is lehetett a víz, már eszméletlenül süllyedhetett le az illető. Kerestem és hirtelen megéreztem a kezét, a haját, majd a lábammal átölelve kezdtem felhúzni, egy nő volt az. Mire kértem vele a partra, Zoli már hívta a mentőket. Szerencsére nem kellett újraéleszteni. Stabil oldalfekvésbe fektettük, hogy kijöjjön belőle a sok víz, amit lenyelt – mondja Zoltán.

A húszas éveiben járó, egyébként külföldi állampolgárságú hölgy azt mondta a rendőröknek: öngyilkos akart lenni. Sokkos állapotban volt, de sikerült megnyugtatni. Percek múlva a mentősök is megérkeztek, stabilizálták állapotát.

– Csak az volt a fejemben, hogy nem fulladhat meg – emlékszik vissza Ferenc, aki egy percig sem tétlenkedett – Zolival évek óta együtt dolgozunk, jól összeszokott párost alkotunk. Korábban a Népszínház utcában is megmentettük egy férfi életét, aki rosszul lett a járdán. Ott újraélesztésre is szükség volt, de urai voltunk a helyzetnek – mondják a hős rendőrök.

A megmentett hölggyel a két rendőr is szívesen találkozott volna újra, ám ez egyelőre nem valósult meg.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek