Aktuális

Hatalmas lyuk van Hanna pici szívén

B. B. A.

Létrehozva: 2018.08.07.

Életmentő szívműtétre van szüksége a mindössze egy hónapos Hannának. A kiskunhalasi kisbaba szülei nem akarták, hogy mások terhére legyenek, így nem kértek segítséget. A soltvadkerti Tündérkéz Jótékonysági Egyesületet viszont nem lehetett eltántorítani, gyűjtésbe kezdtek.

Forrás: Facebook

Megint bebizonyosodott, a nemes cél összehozza az embereket. Amint feltöltötte a Facebookra az egyesület a kicsi Hanna történetét, szinte azonnal özönlöttek a megkeresések. 

Alig múlt egy hónapos

A júniusban született pici szívbetegséggel jött a világra. 8 mm lyuk van a szívén, amivel az a gond, hogy az oxigénnel telített vér visszajut a tüdőbe, ami által nyomás alatt van a tüdő. A szívbillentyűknél pedig átszivárog a vér. Ha ez nem lenne elég, elkezdett vizesedni a szervezete, a légzése összeomlott, gyógyszerekkel stabilizálják az állapotát. 

Speciális a tápszere

Édesapja, Nándor a Borsnak elmondta, a legnagyobb baj az, hogy nem eszik 20-30 milliliternél töb­bet, mert mint kiderült, a nyelőcsövét szétmarta a gyomorsav. Sajnos nem hízik, ami azért lenne szó szerint életbe­vágóan fontos, mert az életmentő motoros szívműtétet hat hónapos kora előtt meg kell csinálni, és a jelenlegi súlyával nem végezhető el. – Hanna múlt pénteken bekerült a kiskunhalasi kórházba, ahol infúziót kapott, és folyamatos ellenőrzés alatt tartják.

A picinek speciális tápszer kell, amit na­gyon ne­héz beszerezni. Volt olyan patika, ahol még soha nem is hallottak róla – mesélte el Nándor, aki két mű­szakban targoncázik. 

Nem akarták elvetetni

A lehetőség adott volt, hogy elvetessék a babát, de ez nem is volt opció, tekintettel arra, hogy első gyermekükért is meg kellett küzdeniük. A család nehezen vette rá ma­gát, hogy segítséget kérjen, de vé­gül beadták a de­rekukat.

– Azt hiszem, az a titok, hogy jó időben jó helyen került ki a bejegyzés. Azt sem a család, sem mi nem gondoltuk volna, hogy ilyen ösz­sze­fogást érünk el. A szülőkön nagyon nagy a nyomás, örülünk, ha egy kis terhet le tudunk venni a vállukról – mesélte el lapunknak Cseke-Kutasi Katalin, az egye­sület vezetője. Az a bizonyos tündér kéz még tovább is szeret­ne nyúlni. Október 23-án ingyenes koncertet rendeznek Soltvadkerten. A Buborék Együttes lép majd fel az 500 fős sportcsar­nokban. Az ott befolyt összeget Hannának és egy másik súlyosan beteg soltvadkerti gyermek szüleinek ajánlották fel. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek