Aktuális

71 emberrel a fedélzetén lezuhant egy utasszállító repülő

Bors

Létrehozva: 2018.02.11.

A Saratov Airlines egyik járata vasárnap kora délután nem sokkal azután, hogy elhagyta a Domogyedovói nemzetközi repülőteret lezuhant Moszkvától 80 km-re - írja a BBC. A fedélzeten 71 ember tartózkodott. A szakértők szerint a katasztrófának valószínűleg nincs túlélője. 

Saratov Airlines székhelye Szaratovban van, Moszkvától 840 km-re. A légitársaságnak 2015-ben megtiltották a nemzetközi járatok üzemeltetését, miután egy szúrópróbaszerű vizsgálat során a pilótafülkében olyanokkal is találkoztak, akiknek nem volt köze a repüléshez. A társaság fellebbezett a döntés ellen, szigorított a belső szabályzaton, így 2016-ban újra indíthatott nemzetközi gépeket. A Saratov Airlines gépei jellemzően az orosz városok közt repülnek.

UPDATE: A repülőgép a helyszínen készült videofelvételek tanúsága szerint darabokra tört. Az An-148-as gép, amely az Urál hegységtől délre fekvő Orszkba indult.

Makszim Szokolov közlekedési miniszter a baleset helyszínére utazott. A katasztrófa okának megállapítására a kiemelt ügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) központi apparátusa indított vizsgálatot.
    

A meteorológiai szolgálat szerint az időjárási feltételek kedvezőek voltak, ezért nem idézhették elő a balesetet. Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, és a szerencsétlenség miatt elhalasztotta Szaranszkba tervezett belföldi útját.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek