Aktuális

Találomra lőtte agyon a magyar pincért az ámokfutó

M. S.

2017. augusztus 5. szombat 05:00

<p>Egy elborult elméjű, célpontjait találomra kiválasztó férfi végzett egy magyar pincérrel a spanyolországi Vilanova i la Geltrúban. Az ámokfutó szörnyű vérfürdőt rendezett.</p>

Forrás: AFP

A helyi bíróság titkosította az egész Katalóniát megrázó gyilkosság nyomozását, ám a tettes elfogása után felfedték a borzalmas ügy részleteit. Mint arról a Bors beszámolt: június 29-én egy ismeretlen fegyveres lépett a spanyol tengerparti város, Vilanova i la Geltrú népszerű tapaszbárjába, az El Sindicat del Víbe, a férfi agyonlőtte az étterem felszolgálóját, H. Gábort, a tulajdonosnőt, Sz. Gabriellát pedig életveszélyesen meg­sebesítette. A vérengzés utáni órákban még azt sem tudták kizárni a hatóságok, hogy terrortámadás történt.

Mindenkire lőtt

A hajsza megkezdődött, és most már azt is tudni lehet, hogy egy magányos ámokfutó a gyilkos. A 44 éves Jorge Casas egy állatorvosi klinika munkatársa, nem rendelkezett priusszal. Az éttermi lövöldözés után sem állt le, a Vilanova i la Geltrúhoz közeli Miami Platjában is lecsapott. Ott egy 63 éves kamionsofőrre, Miguel Martin Vargasra törte rá a lakása ajtaját, majd többször mellbe lőtte áldozatát, aki azonnal életét vesztette.

A zöld Alfa Romeóval közlekedő Casast később rendőrök igazoltatták, ám a férfi tüzet nyitott az egyenruhásokra. Egyiküket életveszélyesen megsebesítette, a rendőrtiszt társa, Antonio López a kórházba szállítás után elhunyt.

Tűzharc a rendőrökkel

Casast immáron Katalónia teljes rendőri állománya üldözőbe vette, az elfogása drámai végkifejletbe torkollott. A férfi ismét tűzharcba keveredett a kommandósokkal, akik a karján és a lábán megsebesítették őt. Casas még ki tudta vonszolni magát a kocsijából, egy erdős területen próbált meg elrejtőzni, akkorra azonban már helikopterről is figyelték. Végül eldobta a fegyverét, és megadta magát.

Szakított vele a párja

Casast kórházba szállították, hamarosan elmeszakértő fogja megvizsgálni. A spanyol lapok szerint nemrég a barátnője szakított vele, lehet, hogy ez váltott ki belőle irreális reakciókat. Casas engedéllyel tartotta magánál ­222-es Remington kaliberű automata fegyverét.

A kórházból üzent Gabriella

A legnagyobb közösségi oldalon rengetegen üzentek a népszerű tapaszbár magyar tulajdonosnőjének, Sz. Gabriellának. Sőt a vendéglő törzsközönsége még egy videó-összeállítással is kedveskedett a sérült nőnek. Nemrég ő is üzent, levelében mély fájdalmát fejezi ki H. Gábor értelmetlen halála miatt. „Kitéptek egy darabot a szívemből, elvették ennek az angyalnak az életét. Még csak har­minc­éves volt! Hiányzol, Gábor, nyugodj békében, soha nem foglak elfelejteni!” – írta Gabriella.

További cikkek

Luxus

Tovább habzsol a Gyurcsány-fióka: Floridai magánszigeten építkezik a budapesti közműholding vezetője

Szörnyűség

Kislányával együtt elraboltak és megerőszakoltak egy kaposvári nőt

Ez is érdekelhet

life.hu

Tények és tévhitek a D-vitaminnal kapcsolatban

likebalaton.hu

Különleges szálláshelyek a Balatonnál #2 – Malom a Lesence pataknál

travelo.hu

Túlélte a keszthelyi madárpusztulást az ölelkező hattyú

vg.hu

A gerincvelő gyulladásának egy ritka változatát okozhatja az AstraZeneca oltása

szon.hu

Hajmeresztő! Ez történt a 13 éves lánnyal fényes nappal Nyíregyháza belvárosában!

origo.hu

A mesterséges megtermékenyítést szolgálják ezen a hazai klinikán

origo.hu

Még idén elkészül Magyarország új buszgyára

life.hu

Baukó Éva sem ment el szó nélkül Tóth Andi brutál kerek popsija mellett - Fotó

nemzetisport.hu

FTC: bejelentették a nigériai csatár szerződtetését – hivatalos

ripost.hu

Nagyon odatette: kemény posztot írt Djokovics kapcsán a magyar orvos

origo.hu

Így nézett szembe a halállal az ír terrorista