Aktuális

Csoda: duplán vár ikreket Carla!

Kiss Boglárka

Létrehozva: 2017.01.31.

Egy a hetvenmillióhoz az esélye annak, hogy egy anya két egypetéjű ikerrel legyen várandós. Carla és Paul nagylánya mellé négy kislány érkezik.

Bőségesen kárpótolta a természet a sok veszteségért Carla Croziert és férjét, Pault - írja a Mirror. A brit házaspár számtalan sikertelen beültetés után most egyszerre négy gyermeket vár. A házaspár első  kislánya, a hároméves Darcie is nehezen fogant meg, a következő gyermek azonban kínok árán sem akart érkezni. Az elmúlt években többször is végeztek mesterséges megtermékenyítést Carlán, ám ő minden alkalommal elvetélt. Egészen a legutóbbi beavatkozásig, ami most duplán sikeresnek mondható, hiszen mindkét beültetett petesejt megtapadt, sőt osztódott is, így most két egypetéjű ikerpár növekszik az édesanya méhében.

A termékenységi kezelések és a beavatkozások testileg és lelkileg is megviselték a családot, ráadásul a pénzük is elfogyott, hiteleket kellett felvenniük. Már-már feladták, de végül tavaly év végén még adtak egy esélyt maguknak – szerencsére. Utolsó pénzüket is összegyűjtötték, kölcsönöket kértek, és hárommillió forintnyi összegért újra belevágtak a beültetésbe. A megtermékenyítés sikeres volt, de amikor meglátták az első ultrahangfelvételeket, leesett az álluk. A képeken négy magzat volt. A további vizsgálatok kiderítették, nemcsak egyszerűen az a ritka eset áll fent, hogy négyes ikreik születnek majd, de közülük ketten-ketten egypetéjű ikrek. Ráadásul a négyes minden tagja lány: Darcie-val együtt így öt lányuk lesz hamarosan. Bár az édesapa szerint borzongató belegondolni a majdani rengeteg vitába, versengésbe, nővé érési hisztibe, Carla és Paul magukon kívül vannak a boldogságtól.

– Teljesen ledöbbentett a hír, még mindig sokkban vagyok – árulta el a Mirrornak a kismama. – Erre az esély egy a hetvenmillióhoz! Őrület, hogy ez pont velünk történik, akik annyit küzdöttünk egyetlen babá-ért is.

– Visszanézve, fogalmam sincs, hogyan éltük túl azt a sok tragédiát és nehézséget. Annyira vágytam a gyermekekre, akiket végül elvesztettem. Amikor terhes nőket láttam az utcán, összeszorult a szívem, és csak arra tudtam gondolni, hogy sokak biztos nem is tervezték egyáltalán az anyaságot, olyan igazságtalan.

Az orvosok felhívták a kismama figyelmét arra, hogy egyszerre négy gyermeket várni nagyon kockázatos, és felvetették, hogy két embriót eltávolítanak, de erről a szülők hallani sem akarnak.

– A felhők felett járok örömömben, de még boldogabb leszek, ha mind itt lesznek biztonságban és elkezdődik a káosz – tette hozzá a büszke apuka, Paul, aki éjjel-nappal dolgozik, hogy vissza tudják fizetni a kölcsönöket.

Magas a kockázat a koraszülésre

Dr. Vida Gábor nőgyógyász szerint bár tényleg ritka esetről van szó, semmilyen boszorkányságot nem kell sejteni Carla magzatai mögött. Egyszerűen a természet cselekedett. – Érdekes és statisztikailag ritka eset a hölgyé, de teljesen normális. Mesterséges megtermékenyítés esetén bármelyik beültetett petesejt megtapadhat, és később osztódhat is. Egypetéjű ikrek általában családi halmozódás, hajlam esetén gyakrabban jönnek világra, de a pontos okát még nem ismeri az orvostudomány, hogy miért kezd el osztódni a megtermékenyített petesejt. Az viszont ismert, hogy lombikterhességeknél magasabb az ikerterhesség valószínűsége – magyarázta az orvos, aki elárulta azt is, a babák akár mesterséges, akár természetes úton fogantak, teljesen egészségesek lehetnek.– Persze mint minden ikerterhességnél, a kockázat magasabb, a négyes ikerterhesség pedig önmagában is nagyon ritka. Számítani kell a koraszülésre – mondta dr. Vida.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172040_auto_resized.jpg
origo.hu

Hihetetlen képeken a Moszkva utcáit elözönlő német és amerikai tankok - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176007_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagy lagzira készül a Házasság első látásra párja!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171871_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169054_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171120_auto_resized.jpg
ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173853_auto_resized.jpg
vg.hu

Betelt a pohár Varga Mihálynál: pénzt kért az EU-tól, de nem adtak – a déli határra vinné az uniós biztost

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27598_resized.jpg?avcount=1714473910
origo.hu

Fontos hír érkezett III. Károly király egészségügyi állapotáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170935_auto_resized.jpg
travelo.hu

Megtalálták az okot, hogy miért haltak ki a maják! Vajon mi biztonságban vagyunk?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714473910
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168040_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiadták a figyelmeztetést: automatából ivott kávét a hölgy, torkához kapva kezdett fuldokolni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rkjf4BTjHOXULuG1dhwOuhiViIK9BOQRkrLi0z9O-Ow/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBiZDAxMGM4YmU5YjRjZmJhNmQ0NjRiNzUzOTdiN2I5.webp
Baleset

Gázolás történt Budapesten, busz alá szorult egy ember

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gGc7j1-q9Do1_TFTQLnq1mNVr7FPnnGmitDfoPqgrG4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q4ZDU1ZDI5NzEwMzQ1NTVhYTY0MDlkNDZjNzM0MmEy.webp
Végzet

Motoros tragédia Komlónál: Daruval emelték ki Fanni holttestét az autó alól