Aktuális

Rogán és családja helikopterrel ment Szabó Zsófi esküvőjére

kbv

Létrehozva: 2016.10.03.

<p>„Urizálni csak úri gyerekek tudnak. Én parasztgyerek vagyok” - nyilatkozta a Louis Vuitton táskájáról elhíresült miniszter még 2014-ben. Rogán Szabó Zsófi esküvőjére érkezett a légi járművel, majd tért vissza a budaörsi reptérre. Ott feleségével és fiaival autóba vágták magukat, és ismeretlen helyre hajtottak. A Bors tippje: a népszavazás miatt volt ilyen sürgős a dolguk.</p>

Forrás: Bors

Egymillió-nyolcszázezer forint – listaáron ennyibe került Rogán Antalnak Szabó Zsófi esküvője – tudta meg a Bors. És a propagandaminiszter még csak nem is az új asszony és becses férje nászajándékára költött ennyit, Rogánnak csak a lagzi helyszínéül szolgáló nyírtassi rendezvényközpontba való oda- és visszaútja kerülhetett ennyibe. Az állami alkalmazott ugyanis helikopterrel utazott a budaörsi repülőtérről a lagziba, a násznép többi szereplőjétől eltérően ugyanis ő nem a többórás, a legnagyobb fo­gyasztású autóval is 12–15 ezer forintos benzinköltséggel járó autóutat választotta a Nyíregyházától harminc kilométerre lévő településre, hanem feleségével és fiaikkal a légi jármű gyorsaságát élvezték.

Rogán egyébként így valóban nagyon sokat spórolt (már ami az időt illeti), a három és fél órás út helyett mindössze másfél óra alatt oda-, illetve hazaérhetett. Igaz, a közszolgának és családjának még így is kellett egy keveset a nyírségi rossz utakon zötykölődnie, a helikopter ugyanis az eredeti elképzelésekkel ellentétben nem tudta a rendezvényközpont leszállópályáján lerakni őket, így Kisvárdán kellett landolniuk szombat délután fél hat körül, ahonnan autóval utaztak tovább a lagziba. 

Ezért az összegért egyébként Antal, Cili és a gyerekek még a templomi és az anyakönyv-vezetői szertartást sem nézték meg, a család mindezek után, sötétedéskor ér­ke­zett, hogy együtt ünnepeljen az ifjú párral és körülbelül háromszáz meghívott vendégükkel. Rogán így Jolly nyitó előadásáról is lemaradt, pedig a násznép hallhatóan hatalmasat bulizott a No roxa ájra. Azért persze végül ők sem maradtak ki a fergeteges, hajnalig tartó partiból, Kis Grófo előadására a családfő már az első sorokban táncolt.

Hogy nagyon elfáradtak volna, így sem igazán látszott a családon, a közalkalmazott és hozzátartozói ugyanis vasárnap fél 12-kor fitten és mosolyogva szálltak ki ismét egy légi taxizással foglalkozó magáncég helikopteréből Budaörsön, mert hogy hazafelé is azzal utaztak. A német rendszámú luxus Mercedes még a fűre is felhajtott értük, hogy ne kelljen sokat gyalogolniuk a helikoptertől. Az útiköltség egyébként azért is volt ilyen magas, mert a helikopter nem várta meg a bulizó családot, a kisvárdai landolás után visszament Budaörsre, és onnan is indult értük vasárnap reggel.

„Parasztgyerek vagyok”

Rogán Antal többször is hangoztatta egyszerű származását, mondhatni puritánságát. Íme egy kis válogatás:

Képviselőként azt sem engedhetem meg magamnak, amit magánemberként megengednék. (FN24.hu, 2011. április 26.)

A Fideszben sokan úri gyerekként kezelnek, de igazából vidéki srác vagyok. (Mozgó Világ, 2011/11.)

Urizálni csak úri gyerekek tudnak. Én paraszt gyerek vagyok, annak születtem. (Index.hu, 2014. december 16.)

Két válasz, a második szerint szívesség volt

A Bors megkérdezte Rogán Antal sajtósától, miért volt szükség a helikopterre. A délután kapott válaszban még nem volt szó légi utazásról:

„A családommal valóban részt vettünk az említett esküvőn, amire kocsival mentünk és amiről kora reggel jöttünk vissza. Sajnos a templomi és a polgári szertartásról is lemaradtunk, mert hosszú volt az út, és a délelőtt folyamán én még dolgoztam. Az esküvőn csak éjfélig maradtunk, a menyasszonytánc elején jöttünk el. Nagyon jól éreztük magunkat, Kis Grófo kiváló bulit csinált. 

Az esküvőn a biztonsági szolgálat küldött elénk egy német rendszámú autót, az vezetett fel minket, mert a navigációs rendszer nem találta a pontos címet.”

Később újabb választ kaptunk Rogán Antal sajtósától. Íme:

„Jakab Tamás, a Fly-coop Kft. tulajdonosa ajánlotta fel Cecíliának, hogy visszahozza őket Mándokról, az esküvőről, hogy ne kelljen a kisfiukkal éjszaka utazniuk. Cége a Nakama Partners ügyfele, amelynek Rogán Cecília a tulajdonosa. Megállapodásuk szerint az út költségeit a két cég barterezi el egymással. Ez a szívesség kifejezetten Cecíliának szól, akit személyesen is ismer, nem a férjének.”

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek