Aktuális

Gyalázatos dolgot tett a halottakkal a helyszínelő

Bors

Létrehozva: 2014.11.23.

Halottakat és súlyos sérülteket lopott meg egy most 48 esztendős rendőr, aki 25 évet szolgált bűnügyesként. Legalábbis emiatt vádolta meg az ügyészség a férfit, aki a kelet-németországi Erfurtban a héten bíróság elé is állt.

Steffen L. dolga az volt, hogy bűnügyeknél, tisztázatlan haláleseteknél a helyszínt, a körülményeket, a nyomokat biztosítsa (nehogy valami történjen velük, és kárba vesszenek a nyomozók számára értékes információk), illetve az áldozatok értékeire vigyázzon. Ám a vádhatóság szerint öt elhunyttól és két súlyos sérülttől ellopta a bankkártyáját, és mintegy 4700 eurót le is emelt velük. Egy lakásbetörésnél lenyúlta a család 5000 eurós nyaralási előtakarékosságiját, egy halott farmerzsebéből pedig 400 eurót húzott ki. Karórákat, ékszert, fényképezőgépet és mobiltelefonokat is ellopott.

2012-13-ból huszonegy ilyen esetet írnak a számlájára. Emellett sikkasztást, számítógépes csalást és kábítószer birtoklását is. Idén január óta fel is van függesztve a szolgálatból. A nyomozás akkor indult el, amikor az egyik áldozat hozzátartozóinak feltűnt, hogy pénz tűnt el az elhunyt bankszámlájáról. A Steffennél tartott házkutatás során meg is találták a bankkártyát több másikkal együtt, az egyéb zsákmányolt értékeket és némi drogot.

A bíróság előtt a férfi váltig tagadott, és érdekes történeteket adott elő. Például, hogy az éjszakai bolhapiacon vette egy csomagban 150 euróért a fényképezőgépeket, ékszereket és mobilokat. A bírónő szerint azonban az nem túl valószínű, hogy különböző bűnügyi helyszínekről eltűnt tárgyakat egy csomagban adjanak el.

Az exzsaru pere folytatódik, akár négy évet is kaphat – írta a Bild.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek