Tehenekkel itatják legjobb boraikat a franciák

hús
PUBLIKÁLÁS: 2012. július 14. 10:30
A marhahúsnak jót tesz egy kis bor. Nos, úgy tűnik nem csak akkor, ha a vacsora mellé iszunk egy-két pohárkával, vagy a húst magát pároljuk borban. Francia tehenészetekben akár napi 2-3 pohár jófajta borocskát is megihatnak a jószágok annak érdekében, hogy még finomabb legyen a húsuk.
Bors

Jelenleg Párizs egyik legjobb éttermében már megkóstolható a „Vinbovin” jelöléssel ellátott hús.

Jean-Charles Tastavytől jött az ötlet, majd Claude Chaballier gazda három tehenet itatott helyi borral négy hónapig, miután megfigyelte, hogy a szőlővel, árpával és szénával táplált állatok sokkal boldogabbak, mint társaik - számolt be a The Daily Telegraph.

„Úgy gondoltam, legközelebb kipróbáljuk a muskotályt, ami más ízt ad majd a húsnak” mondta Chaballier. "Ez egy nagyon különleges textúra - szép, márványos és porhanyós, és karamellizálódik a főzés során. Párizs legjobb éttermei számítanak rá. "

Japánban már próbálkoztak hasonlóval, ott sört kaptak a jószágok.
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.