Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 tojás, 10 dkg barnacukor, 10 dkg margarin, 2 dl tej, 1 szál friss rebarbara, 1 kanál cukor, 12 ek. málnalekvár, 10 dkg friss málna, 1cs. sütőpor, 1 tk. őrölt fahéj, csipet szerecsendió, 1cs. vaníliás cukor, csipet só, muffin papír.
A rebarbarát megtisztítjuk, megszárítjuk, majd felszeleteljük, és egy evőkanál cukorral ízesített vízben megfőzzük. ( rebarbarát már minden nagyobb bevásárló csarnokban, vagy bevásárló központban lehet kapni). A málnát is jó alaposan megmossuk és lecsepegtetjük, majd egy villával összetörjük. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra, és előkészítjük a tepsit a muffin papírokkal.
Egy nagy tálba öntsük bele a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót, majd vegyítsük össze ezeket egy fakanállal. Egy másik tálba öntsük bele a két féle cukrot, a vajat, majd egy kézi mixerrel keverjük habosra a tál tartalmát. Ezután egyesével keverjük hozzá a tojásokat, és az adjuk hozzá lassan a tejet.
Ha ezzel elkészültünk adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, majd egy fakanál segítségével keverjük simára a tésztát. Legvégül öntsük hozzá az összetört málnát, és a megfőtt rebarbarát. A málnapürét érdemes egy szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek bele a muffinba.
A muffin formákat egy kanállal töltsük meg félig a tésztával, majd tegyünk rá egy kis kanál málnalekvárt, végül kanalazunk rá egy újabb adag tésztát. Toljuk be a tepsit az előmelegített sütőbe és süssük kb. 20-25 percig a muffinkat.
A cupcakes tetejét díszítsük fel málnaszörppel, vagy málnapürével színezett és ízesített tejszínhabbal, végül a tetejére tegyünk minden süteménynek egy szem málnát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.