A tatár beefsteak elkészítése

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. április 25. 18:17
Hozzávalók:

Az egyik legkedveltebb bélszínből készült előétel a tatár beefsteak, mely nagyon sok étterem étlapján szerepel, de ha kedvünk van otthon is elkészíteni bátran tegyük meg.


Hozzávalók:

- 60 dkg bélszín,

- 4 dkg vaj,

- 5 dkg vöröshagyma,

- 2 db tojás,

- 12 füstölt szalonna,

- 5 g törött bors,

- 3 g szerecsendió,

- 1,5 dl olaj,

- só

tojás

A szeletelésre már nem alkalmas bélszíndarabokat vagy a bélszínfejet a legkisebb lyukú tárcsán kétszer ledaráljuk, hogy minél finomabb húspépet kapjunk.

Hozzáadjuk a vajban megpirított, apróra vágott vöröshagymát, a tojást és az apró kockákra összevágott füstölt szalonnát. Sóval, törött borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és jól összedolgozzuk.

Ezután 4 db egyforma nagy beefsteak alakú pogácsát formázunk belőle, és olajban megsütjük. Tálaláskor csészében formált párolt rizst teszünk a tányérra, mellé rakjuk a megsütött vagdalt beefsteaket és leöntjük forró paradicsommártással.

Elkészítési idő: 60 perc

Ajánlott ital: Tihanyi kékfrankos

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.