Vélemény

Vélemény: Szépen utáljuk a BKV-ellenőrt!

Molnár Richárd

Létrehozva: 2015.04.17.

Mielőtt leköpjük, vegyünk jegyet, bérletet, hogy ne a jegy- és bérletvásárlók fizessék az utunkat. Ha az ellenőr ebben az esetben is tapló, akkor tessék nyugodtan gyűlölni.

Van az a pénz, amiért az ember elviseli, hogy utálják. Mondjuk BKV-ellenőrnek lenni minden szempontból szívás: utálják, rosszul fizetik és abban se reménykedhet, hogy kenőpénzzel kínálják.

De azért mégiscsak fura, hogy nagyon-nagyon tudjuk szeretni a szociális munkást, az ápoló nénit, a mentőst meg a tűzoltót, csak mindezt a szeretetet nem váltjuk át forintra. Persze nem mi fizetjük őket, de a mi pénzünkből kapnak fizetést. Ám valahogy mindig jobban örülünk, ha Pártunk és Kormányunk nekünk osztogat, a mi rezsinket csökkenti, a mi nyugdíjunkat emeli.

Nagyon tudjuk utálni a tolvaj, hazug politikust, de szavazni meg nem megyünk el, tojunk a politikára. Annyira, hogy emiatt tudnak meglopni és átverni bennünket. Hej, de gyűlöljük a sötétben bujkáló adóellenőrt is! Aztán háborgunk, hogy nincs az államnak pénze rendes egészségügyre. Lenne pénz, csak a politikus ellopta, ezeknek nem adózom! Ismerős?

Szóval ne csak utálkozzunk! Gondolkozzunk! Mielőtt leköpjük a BKV-ellenőrt, vegyünk jegyet, bérletet, hogy ne a jegy- és bérletvásárlók fizessék az utunkat. Ha az ellenőr ebben az esetben is tapló, akkor tessék nyugodtan gyűlölni.

(Kapcsolódó cikkünket itt olvashatja)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek