Vélemény

Vélemény: Sovány vigasz

Földvári Zsófi

2013. június 20. csütörtök 08:35

Ahogy nézem, Delhusa Gjoninak motort kell cserélnie, mert amennyire lefogyott az utóbbi időben, nemhogy a menetszél, de már a buzuki hangja is simán lelöki a kétkerekűről.

Ki kell mondani, egyszálbélű lett. A súlyvesztés tudatos volt, szerinte a kockahas és a vékonyka kezek több tíz évvel megfiatalították a külsejét. Szerintem nem, de Gjoni nyilván nem nekem akar tetszeni.

Ennek ellenére aggódom érte. Először is – szerintem – egy hatvanéves férfinak nem lenne szabad ilyen drasztikus diétába fognia, mert ez könnyen megbosszulhatja magát, lásd Lagzi Lajcsit, aki majdnem belehalt az ötvenkilós fogyásba. Nála sem a súlyvesztés okozta a problémát, hanem a hirtelen megváltoztatott étrend. A trombitás a diétája végén már szó szerint csak fényt evett, annyira nem volt étvágya.  

Aki hatvan évig húst eszik, az rendesen kitol magával, ha egyik napról a másikra salátát majszolgat, persze ne legyen igazam! Kívánom a zenésznek, hogy érezze jól magát a fogyástól megpuhult ­bő­ré­ben, és legyen annyi energiája az élethez, mint amennyi vitalitást megszoktunk tőle. 

Ha már a bőrnél tartunk. Mindenki tudja, hogy negyven fölött vagy kövér az ember, vagy ráncos. A legterebélyesebb szervünk ugyanis a negyedik iksz után már nem veszi fel a tempót a testtérfogatunkkal, ha nagyon lefogyunk pont akkora marad, mint amikor a kerek formáinkat ölelte körbe.

Nem tudom hirtelen eldönteni, hogy melyik a jobb látvány egy dögös motoron: egy mackós, sörhasú macsó fickó, vagy az, akit gyakorlatilag a védőruházat tart össze? Ízlés kérdése.

Nekem inkább a nagydarabok jönnek be, de a mai újságban sajnos nem írtunk cikket ilyenekről, úgyhogy maradt nekünk a salátaevő Delhusa Gjoni. Sovány vigasz.
 

További cikkek

Ez is érdekelhet

mindmegette.hu

10 isteni szalagos farsangi fánk recept, ha nincs meg a nagyié!

origo.hu

Az egész világon példátlan újítást vezettek be az Audi győri üzemében

vg.hu

Magyarországnak még sohasem volt ekkora értékű aranytartaléka

zaol.hu

Tótpeti Lili csodaszép fehérneműben pózol Instagramon

origo.hu

A sünök miatt jött létre a rengeteg ember halálát okozó szuperbaktérium

nemzetisport.hu

Videó: nemek közti MMA-meccset rendeztek, kitört a káosz

origo.hu

Pizzaautomatát adtak át Spanyolországban - képek

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Nem így terveztük” – Bánhidi a kiesés után

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

origo.hu

75 éves lett Kitano Takesi - képgaléria