Fekete zsemlébe rejtett finomság várja a turistákat Horvátországban

Vukovár
PUBLIKÁLÁS: 2019. szeptember 25. 10:17

Meglepő gasztronómiai különlegességgel népszerűsítik a fekete szlavón sertés-szalonnát Vukovár-Szerém megyében. A helyiek nyelve szerint fajfericának nevezett sertésfajtákat organikusan táplálják, ezért minőségibb a húsuk is az átlagos sertésekénél.

Fekete zsemlében kínálják a horvát ételkülönlegességet Forrás: Facebook / Fajferica

A szalonnát fekete zsemlébe teszik némi salátával, paradicsommal, sajttal és sült tojással. Kutatások bebizonyították, hogy ennek a sertésfajtának a húsa sokkal ízletesebb, emellett a koleszterin-betegek egészségi állapotára is jó hatással van.

Népszerűsítik a fekete szlavón sertés-szalonnát Forrás: Facebook / Fajferica

A szendvicset egy rendezvény keretein belül népszerűsítették, a termék pedig akkora sikert aratott, hogy kínálatának bővítését jövőre tervezik – írja a horvátországi HrTurizam.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.