Tóth Ági, a Nur Gourmet gasztroblog írója 2005 óta szerelmese a török kultúrának, pontosabban a török gasztronómiának. Nemrég tért vissza egyhónapos délkelet-törökországi gasztro tanulmányútjáról, aminek ízes élményeit megosztja az érdeklődőkkel egy vacsorával egybekötve.
A hétfajta előételből álló vacsorát és élménybeszámolót február 27-én este fél héttől tartják a Borganika stúdióban. A blogger mesél majd az élményeiről, a sok receptről, amit a főzőkurzusokon lesett el, a török éttermi titkokról, és a sok-sok fűszerről, amit a bőröndjében hazahozott. Az estét érdekes fotók is színesítik.
A menüben többek között szerepel majd egy báránygombócos joghurtleves forró mentás vajjal, az elhagyhatatlan muhammara - vagy ahogy Antakyaban hívják cevizli biber -, amely egy dióval, antalyai paprikakrémmel, szezámpasztával és római köménnyel készült krém, de lesz sıcak hummus is, vagyis csicseriborsókrém fenyőmagos forró vajjal leöntve, illetve fűszeres darálthússal töltött bulgurlepények olajban kisütve – csak, hogy pár ízbombát említsünk. Minderről bővebben az esemény Facebook oldalán olvashatnak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.