A világ legjobbjai közé jutott a magyar pizzakészítő

Szabadfi Szabolcs
PUBLIKÁLÁS: 2017. május 12. 15:51
A világ legjobbjai közé jutott a magyar pizzakészítő

Május második hetében három napon keresztül zajlott Pármában a Campionato Mondiale Della Pizza nevű világbajnoksága 26. évada, amelyen 38 ország 730 indulója mérette meg magát. Az egyetlen magyar induló, Szabadfi Szabolcs pék bejutott a világ 50 legjobb pizzakészítője közé, és végül 48. helyen végzett (717 pontot ért el, a világbajnok 803-mal nyert) -írja a Turizmus.com.

A pizzájához (pizza pala) kedvenc alapanyagait használta: mangalica sonkával és spárgával bolondította meg versenyművét. A jelenlegi leghíresebb olasz pizzakészítőt, Graziano Bertuzzót (Graziano Bertuzzo Scuola Italiana Pizzaioli - pizzaiskola) is elvarázsolta a magyar pizzás és remekműve - írja a lap.

Graziano Bertuzzo és jobbra Szabadfi Szabolcs Fotó: Panificio il Basilico Facebook

A kőszegi származású Szabadfi Szabolcs egyébként Szombathelyen tanult péknek, jelenleg a Panificio il Basilico, azaz a Bazsalikom Pékség útjait egyengeti. Március végén pedig élete egyik legnagyobb elismerését kapta meg: ő lett Magyarország legjobb péke.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.