
Január 9-én ugyanis hatodik alkalommal rendezik meg a Forralt boros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig fesztivált a Monori Pincefaluban. A Monori Borút Egyesület által szervezett eseményen számos helyi és környékbeli ételkészítő mester csatlakozik a helyi forralt bort főző-kínáló borosgazdákhoz, hogy megmutathassák a közönségnek forralt boros különlegességeiket és a mellé kínált finom falatokat.
A KétSzabó Fogadó kamilla és viola ihlette forralt borral várja a látogatókat, a KultPince rozmaringos fehér- és narancsos vörös forralt borral készül. És amíg a Megyeri Hanti Pince körtével és lime-mal ízesített cserszegi fűszerest tölt a poharakba, addig a VMSZ Pince a ceglédi La Toscana Étteremből hív egy séfet, hogy gulyással és toszkán halas tésztasalátával is gondoskodjon a bevitt szénhidrátok változatosságáról. Mindezalatt Bokros Károly pincéje kompletten a család éléskamrájának teljes tartalmát ajánlja fel vendégeinek a családi recept alapján készülő forralt bora mellett.
De a gyerekekre és az alkoholmentes melegítő italokra vágyókra is gondoltak, őket a Kovács-Gómez Pince mézkülönlegességeivel ízesített forró teáival várják.
A rendezvény a Monori Pincefalu szívében, az Orbán szobor környékén koncentrált helyen zajlik, ahol 6990 forintért cserébe all you can eat rendszerben, 19 pincében korlátlanul lehet megkóstolni a helyi borosgazdák hagyományos és különleges ízesítésű forralt borait és a gazdák vendégeiként megjelent éttermek, szakácsok ételízelítőit. A rendezvény 11-18 óráig tart.
A január 9-én nyitva tartó pincék étel- és italkínálatáról ezen az oldalon tudhat meg többet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.