Száműzi a borravalót éttermeiből a népszerű vendéglős

étterem
PUBLIKÁLÁS: 2015. október 15. 14:09
Mind a tizenhárom New York-i éttermében betiltja a borravaló elfogadását és megemeli az árakat Danny Meyer, a metropolisz egyik legismertebb vendéglőse, hogy tisztességes bérrendszert alakíthasson ki alkalmazottai számára.

Meyer éttermeinek egy részében már november végén megkezdődik az átállás a borravalómentes életre, a többi helyen 2016 folyamán vezetik be a változtatást. Az étteremtulajdonos szerint a borravalórendszer nem tisztességes, mivel az előírások nem teszik lehetővé, hogy az étterem összes alkalmazottja, így a szakácsok és a mosogatófiúk is részesüljenek a vendégek nagylelkűségéből.

Melissa Fleischut, a New York állambeli éttermek egyesületének elnök-vezérigazgatója szerint könnyen lehet, hogy más éttermek is követik Meyer példáját - írja az MTI.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.