

A szaloncukor a karácsony egyik legfőbb jelképe, emellett közkedvelt finomság, amit sokan már egész decemberben falatozunk. Emiatt több családban igazi mennyiség fogy el, ezért nem mindegy, milyen áron vásároljuk meg az édességet. Szerencsére elérhető olcsó szaloncukor a piacon, a kedvező árért pedig a minőségről sem kell feltétlenül lemondanunk.

1. Kilóra mérhető ki
Ma már az ország több pontján is vannak csomagolásmentes üzletek, ahol mindent kimérhetünk igény szerint, és a legtöbb helyen ez a szaloncukorra is igaz. Van, ahol kézműves termékeket szerezhetünk be így, kedvező áron.
2. Igény szerinti mennyiség
Sok üzletben vannak kimérős szaloncukor-szigetek, ahol annyit szedhetünk, amennyire valóban szükségünk van, és magunk válogathatjuk össze az ízeket. Az összetevők listáját az üzlet dolgozóitól kérhetjük el, és mindig nézzük meg a kilónkénti árat.
3. Ajándékozzunk minőséget
A prémium termékek általában nagyon finomak, jó minőségűek, de nem pénztárca-barátok. Ezeket érdemes inkább kis mennyiségben, ajándékba venni, mindennapos fogyasztásra pedig a közepes kategóriából válogatni.
4. Használjuk a kuponokat
Akár az újságból kivágott, akár az online megszerzett kuponokat is felhasználhatjuk a vásárlásra, hiszen a legtöbb üzletben ezekre az édességekre is érvényesek a kedvezmények.
5. Jutalmazzák a hűségünket
Amennyiben év közben szorgalmasan gyűjtögettük a törzsvásárlói kártyán a krediteket, egy részüket érdemes erre fordítani, hiszen rengeteget spórolhatunk így is az árán.
6. Last minute ajándék
Várjuk meg a karácsony előtti egy-két napot, vagy akár a december 24-ét a beszerzéssel. A legtöbb helyen az utolsó pillanatban jelentősen csökkentik az árukat így könnyedén akciós szaloncukorhoz juthatunk.
7. Tegyük félre az értékesebbet
Amit a fára, az ünnep napjaira szánunk, vagyis a díszesebb, drágább szaloncukrokat érdemes eltenni, hogy ne fogyjon el az ünnep előtt. Így nem kell újra megvásárolni, nassolásra pedig vehetünk olcsóbbat is.
8. Kifizetjük a csomagolást
A díszdobozos szaloncukrok tökéletes ajándékok, de ha csak a fára szánjuk, akkor érdemes a kedvenc márkánkból hagyományos csomagolást venni, hiszen ez általában sokkal olcsóbb.
9. Óvatosabban kísérletezzünk
Érdemes minden évben új ízeket és márkákat kipróbálni, de először csak kisebb mennyiséget vegyünk belőlük, hátha az újdonságok nem jönnek be mindenkinek.
10. Sokba kerül a márkanév
A legtöbb hipermarket általában hazai beszállítókkal szerződve saját márkás termékeket is árul, melyek jelentősen olcsóbbak, mint az ismert márkás termékekért, és jó a minőségük. Talán így juthatunk a legolcsóbban szaloncukorhoz.
11. Súly alapján döntsünk róla
Hasonlítsuk össze a különféle kilós szaloncukor árakat, mert ugyanabból a márkából sokszor a nagyobb kiszerelés olcsóbb, mint a kisebb. A polcokon általában az egységár van nagy betűkkel feltüntetve, az apró betűs részen találhatjuk meg a súly szerinti árat.
Az idei évben is megrendezték az Év Szaloncukra versenyt, melyen az első helyen a fehér csokoládéval bevont, Lotus kekszes karamellás szaloncukor lett. A keksz fűszeres íze, ropogóssága tökéletes elegy a csokival és a karamellával. A kuvaiti Lotus keksz népszerű trend a hazai közösségi médiában és a cukrászatokban: csokoládék, desszertek, szaloncukrok fűszeres alapanyaga lett, ami Dubaiban és a Közel-Keleten évek óta ismert.
A legmegosztóbb szaloncukor a zselés, van, aki ránézni sem bír, mások pedig egyenesen imádják. Persze ebből is vannak minőségi fokozatok, de aki szereti, széles kínálatból választhat az üzletekben is. Ha már unjuk a hagyományos, megszokott ízeket, érdemes lehet szemügyre venni a kínálatot. Például kipróbálhatjuk a narancszselés, a meggyes, az alma- és körte- vagy pedig az őszibarackízű változatokat is.
Bár tavaly volt nagy sláger a dubai csoki, és mostanra a közösségi médiában már kissé alábbhagyott a lelkesedés, az íz még keresett és felkapott. Nem véletlen, hogy rengeteg helyen kapható idén is, de megkóstolhatjuk a pisztáciás krémmel töltött szaloncukrot is, mely ízével és állagával a népszerű csokira emlékeztet.
A zselés mellett talán a kókuszos szaloncukorból fogy a legtöbb az ünnepek alatt, és bár unalmasnak tűnhet az újfajta ízek mellett, az tény, hogy valahogy sosincs belőle maradék az ünnepek után, és soha nem megy ki a divatból. Ebben is vannak fokozatok: nem csak az ár határozza meg a minőséget, hanem az is, hogy mennyi kókusz van benne, és fontos a csoki minősége is.
A fehér, zörgős papírba és színes alufóliába csomagolt szaloncukor régen alapvető volt az ünnepek alatt, ma már retrónak számít, és nem is sok helyen gyártják. Az idősebbeknek azonnali nosztalgia, ha meglátják a fa alatt, a fán, de az íze a régivel szemben sokkal jobb: bár emlékeztet a régi puncsos és vaníliás töltelékre, fényévekkel jobb az új. Tény, hogy borsos ára van, de akár ajándékba, akár pár darab mutatóban tökéletes lehet az ünnepre.
Sokan félve veszik meg a rumos szaloncukrot, és némileg jogosan, hiszen nagyon könnyű mellényúlni vele. De ez nem jelenti azt, hogy teljesen le kellene mondani erről a különleges ízről, de érdemes jól választani. Figyeljük az összetevőket: minél magasabb a kakaótartalom, annál jobb! A legtöbb rumos szaloncukor nem valódi alkoholt, hanem aromát tartalmaz, így gyerekek is fogyaszthatják; de mindig nézzük meg az összetevőket.
Ha van kedved, nézz meg egy játékos szaloncukros személyiségtesztet is, hogy megtudd, miről árulkodnak a választásaid. Meghoztuk a hangulatod, és szívesen készítenél házilag szaloncukrot? Az alábbi videóban találsz receptet:
Ezek a karácsonyi süteménytrükkök is érdekelhetnek:



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.