Szépen tálalt sült krumpli

Ettől a filléres trükktől lesz igazán roppanós a sült krumpli

tipp
PUBLIKÁLÁS: 2025. november 16. 12:15
Lassan nyakunkon vannak az ünnepek, ezért elkezdhetünk azon gondolkozni, hogy mi kerüljön a gyönyörűen terített asztalra. Akár a karácsonyi vacsorán jár már az eszed, akár a hétvégi menün, most eláruljuk, mitől lesz igazán roppanós a sült krumpli. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy a mennyei és egyben filléres receptre!

Ha valami elképesztően finom köretre vágysz, amit a kicsik is jóízűen elmajszolnak, akkor tarts velünk, ugyanis felfedjük, hogy mitől lesz rendkívül roppanós a sült krumpli. Szeretnél összedobni egy finom családi ebédet? Akkor próbáld ki ezt az egyszerű receptet, amely mindamellett, hogy mennyei, nem forgat ki a vagyonodból.

Roppanós a sült krumpli szépen tálalva
Készíts olyan sült krumplit, amelyet mindenki imádni fog!
Fotó: 123RF

Így készül a tökéletesen roppanós sült krumpli – Ezt kár lenne kihagynod

Szinte minden fogáshoz jól passzol a friss sült krumpli, ami akkor lesz igazán jó, ha belül omlós, kívül pedig roppanós. Ezért most elárulunk minden apró fortélyt, amivel lenyűgözheted a vendégeidet.

  • Ekkorára szeld a burgonyát

Sokan úgy gondolják, hogy minél kisebb szeletekre vágják a krumplit, annál jobban átsül, és ennek köszönhetően lesz igazán ropogós. Ez részben így van, viszont a túl apróra vágott zöldség kemény lesz. Ezt a buktatót azonban könnyedén kiküszöbölheted, ha nagyobb szeletekre és egyforma méretűekre vágod őket.

  • Öblítsd le alaposan még főzés előtt

Ez egy rendkívül fontos lépés, hogy még főzés előtt jól öblítsd át a krumplit, hogy elveszítse keményítő tartalmát. Ezt a lépést addig ismételgesd, amíg a víz teljesen tisztává nem válik.

  • Erre figyelj a krumpli főzésénél

Sütés előtt meg kell főznöd a burgonyát, ezt a lépést azonban sokan elrontják, akik a felforralt vízbe dobálják bele a szeleteket. A jó sorrend viszont az, ha először beleteszed a krumplit a hideg vízbe, majd utána kezded el főzni. A vízből pedig semmiképpen se hagyd ki a sót, ami ízt ad a köretnek! Általában a forrástól számítva 10-15 percbe telik, mire a krumpli megfő, amit érdemes ellenőrizni egy villával vagy késsel.

Egy nő éppen kivette a sütőből a sült krumplival telerakott tepsit
Ha igazán roppanós sült krumli az álmod, ne hagyd ki a gőzöléses szárítást
Fotó: 123RF
  • Ez a lépés a titok nyitja

Amennyiben roppanós krumplira vágysz, vétek lenne kihagynod a gőzöléses szárítást, amelyet eddig szinte biztosan kihagytál. Főzés után csöpögtesd le a krumpli egy szűrőedényben, majd takard le egy tiszta konyharuhával, amely magába szívja a gőzt, miközben melegen tartja a krumplit. Hagyd így körülbelül 10-15 percig és térj rá a sütésre.

  • Az utolsó lépés, a krumpli sütése

Melegítsd fel a zsírt a tepsiben 200-220 fokos sütőben, mielőtt rátennéd a burgonyát. Használhatsz növényi olajat vagy zsírt, az utóbbival azonban még ízletesebb lesz az étel. 10 perc elteltével mehet a tepsire a krumpli is, amelyet 20 perc után fordíts meg és süsd további 20-30 percig.

Az alábbi videóból a tepsis burgonya elkészítését lesheted el:

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.