

Ha valami elképesztően finom köretre vágysz, amit a kicsik is jóízűen elmajszolnak, akkor tarts velünk, ugyanis felfedjük, hogy mitől lesz rendkívül roppanós a sült krumpli. Szeretnél összedobni egy finom családi ebédet? Akkor próbáld ki ezt az egyszerű receptet, amely mindamellett, hogy mennyei, nem forgat ki a vagyonodból.

Szinte minden fogáshoz jól passzol a friss sült krumpli, ami akkor lesz igazán jó, ha belül omlós, kívül pedig roppanós. Ezért most elárulunk minden apró fortélyt, amivel lenyűgözheted a vendégeidet.
Sokan úgy gondolják, hogy minél kisebb szeletekre vágják a krumplit, annál jobban átsül, és ennek köszönhetően lesz igazán ropogós. Ez részben így van, viszont a túl apróra vágott zöldség kemény lesz. Ezt a buktatót azonban könnyedén kiküszöbölheted, ha nagyobb szeletekre és egyforma méretűekre vágod őket.
Ez egy rendkívül fontos lépés, hogy még főzés előtt jól öblítsd át a krumplit, hogy elveszítse keményítő tartalmát. Ezt a lépést addig ismételgesd, amíg a víz teljesen tisztává nem válik.
Sütés előtt meg kell főznöd a burgonyát, ezt a lépést azonban sokan elrontják, akik a felforralt vízbe dobálják bele a szeleteket. A jó sorrend viszont az, ha először beleteszed a krumplit a hideg vízbe, majd utána kezded el főzni. A vízből pedig semmiképpen se hagyd ki a sót, ami ízt ad a köretnek! Általában a forrástól számítva 10-15 percbe telik, mire a krumpli megfő, amit érdemes ellenőrizni egy villával vagy késsel.

Amennyiben roppanós krumplira vágysz, vétek lenne kihagynod a gőzöléses szárítást, amelyet eddig szinte biztosan kihagytál. Főzés után csöpögtesd le a krumpli egy szűrőedényben, majd takard le egy tiszta konyharuhával, amely magába szívja a gőzt, miközben melegen tartja a krumplit. Hagyd így körülbelül 10-15 percig és térj rá a sütésre.
Melegítsd fel a zsírt a tepsiben 200-220 fokos sütőben, mielőtt rátennéd a burgonyát. Használhatsz növényi olajat vagy zsírt, az utóbbival azonban még ízletesebb lesz az étel. 10 perc elteltével mehet a tepsire a krumpli is, amelyet 20 perc után fordíts meg és süsd további 20-30 percig.
Az alábbi videóból a tepsis burgonya elkészítését lesheted el:
Ezek a cikkek is érdekelhetnek:



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.