Pirítós a pirítóban

Így még biztosan nem próbáltad – Készíts mennyei pirítóst pillanatok alatt

recept
PUBLIKÁLÁS: 2025. október 18. 07:15
Imádjuk a lassú reggeleket, amikor ahelyett, hogy kipattannánk az ágyból és rohannánk munkába, végre kicsit kiélvezhetjük a pillanatot és bátran visszakuckózhatunk az ágyba valami finom falattal. Ha pedig szereted a pirítóst, akkor ne menj sehova, mert ezzel a trükkel mennyei reggelit készíthetsz!

Szinte nincs olyan ember a földön, aki ne várná tűkön ülve a hétvégét, amikor végre egy kicsit megállhatunk, feltöltődhetünk és kipihenhetjük magunkat. Ilyenkor pedig talán a lassú reggelek a legszebbek, amelyek akkora energialöketet tudnak adni, hogy a következő hetet is simán átvészeljük. Ezek a pillanatok sokak számára nagyon értékesek, hiszen végre végtelen nyugalmat érezhetünk ahelyett, hogy eszeveszettül kellene bárhova is loholnunk 220-as pulzussal. Azonban annak érdekében, hogy ezek a reggelek még nagyobb boldogsággal töltsenek el, most egy olyan pirítós receptet hoztunk, amit innentől sosem fogsz kihagyni!

Pirítós a pirítóban
Ezt a pirítós trükköt kár lenne kihagynod!
Fotó: Africa Studio /  Shutterstock 

A tökéletes pirítós titka – pont olyan, mint a nagyinál

Természetesen mindenkinek más az ízlése, míg egyesek az édes, mások a sós falatokat kívánják reggel. Vannak, akik az egészséges zabkása mellett teszik le a voksukat, de olyanok is, akik a rántottára vagy a pirítósra esküsznek. A kétszersült esetében azonban az a jó, hogy sós és édes változatban is elkészíthetjük. Ezért egy olyan pofonegyszerű trükköt mutatunk be, ami új szintre emeli a reggelit. Ha szereted a pirítóst, ezt ki ne hagyd!

Felejtsd el a kenyérpirítót – így lesz mennyei a kétszersült

Ó, azok a mennyei illatok, amelyek reggel belengik az otthonod. Ugye neked is eszedbe jutott a friss pirítós? Az étel azonban sok esetben íztelen és száraz lehet, ezért közel sem mindegy, hogy hogyan készíted el. Persze a legegyszerűbb beledobni a pirítóba, majd jól megvajazni, amitől a közepe nagyon puha lesz, a széle pedig kemény és száraz. Egy séf szerint viszont, ha jót akarsz magadnak, akkor félreteszed a kenyérpirítót, és helyette serpenyőt, valamint olívaolajat veszel elő. Utóbbi ugyanis egy olyan plusz zamatot ad az ételnek, ami miatt egészen más ízélményben lesz részed.

Készítsd el a világ legjobb pirítósát!

Ha a kenyeret megpirítod egy kis olajon, akkor a külseje ropogós és karamellizálódott lesz, amin jobban megmaradnak majd a feltétek is. Készítsd el te is!

Hozzávalók:

  • Egy szelet vastag kenyér
  • 1 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • Serpenyő

Elkészítés:

  1. Melegítsd fel közepes vagy magas lángon a serpenyőt.
  2. Csepegtess egy kevés olajat a kenyér egyik felére, majd fektesd a serpenyőbe az olajos oldalával lefelé.
  3. Várj pár percet, amíg megpirul, fordítsd meg és süsd aranybarnára.

Az alábbi videóban egy ínycsiklandó reggeli elkészítsét tekintheted meg: 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.